۲ روش کاربردی در خشک کردن انجیر در خانه
۲ روش کاربردی در خشک کردن انجیر در خانه
خشک کردن انجیر به روش های صحیح باعث می شود مواد مغذی آن تا ماهها حفظ شده و در تمامی فصول بتوان از خواص درمانی انجیر استفاده کرد. انجیر جایگزینی مناسب برای قند چای است. قرار دادن انجیر در رژیم غذایی به دلیل خواص فوق‌العاده آن، به سلامت خانواده کمک شایانی می کند.

به گزارش پایگاه خبری شباویز به نقل از خبرگزاری فارس، انجیر میوه‌ای با خواص بسیار و یکی از مواد غذایی حاوی فیبر است که کارشناسان تغذیه توصیه می‌کنند در برنامه غذایی قرار گیرد. ولی از آنجا که انجیر تازه در همه فصول سال در دسترس نیست با تهیه مربای انجیر، ترشی انجیر و خشک کردن انجیر می‌توان همواره از خواص آن برخوردار شد. انجیر خشک، سرشار از فیبر بوده و به عنوان یک ملین طبیعی شناخته شده، بنابراین در درمان یبوست و جلوگیری از مشکلات گوارشی موثر است.

چه انجیری برای خشک کردن مناسب است؟

بهترین نوع انجیر برای تهیه انجیر خشک مرغوب، انجیر استهبانات است. این انجیر، زرد و خوشرنگ و بسیار شیرین است که پس از خشک شدن شبیه انجیر خشک های بازاری می شود.
هنگام خرید انجیر تازه دقت کنید مزه میوه ترش نباشد. تازگی پوست میوه تازه و انجیر تا حدودی نرم باشد. در غیر این‌ صورت میوه نارس بوده و بخشی از شیره تند و تیز انجیر با محصول همراه است. البته نرم بودن بیش از حد نیز ممکن است با افت کیفیت محصول همراه باشد.

۲روش صحیح خشک کردن انجیر در منزل

خشک کردن انجیر می‌تواند به روش‌های مختلفی انجام شود. اولین و معمولترین روش، استفاده از نور آفتاب می‌باشد. استفاده از جریان هوا و باد نیز می‌تواند در خشک کردن انجیر مورد استفاده قرار گیرد. همچنین حرارت دادن انجیر یکی از روش‌های خشک کردن آن می‌باشد. به دلیل شرایط متفاوت موجود، ممکن است روش خشک کردن انجیر در باغات تولیدی عمده، در منازل و در کارخانه‌ها با هم متفاوت باشد.

نکته‌ای که مجددا بایستی متذکر شویم اینکه بایستی به میوه انجیر تا زمان نیمه‌خشک شدن و ریزش طبیعی زیر درخت فرصت داد. هم چنین هنگام چیدن، کمی از ساقه به انجیر متصل باشد.
در تمامی روش ها پیش از هر کاری انجیرها را بشویید، سپس انجیر را درسته با کمی ساقه خشک کنید یا ساقه آن را چیده و از وسط به دو نیم کنید.

روش سنتی خشک کردن انجیر در آفتاب

در صورت فراهم بودن شرایط و وجود فضای آزاد در منزل، میوه انجیر را می‌توان به کمک نور خورشید و یا بهره‌گیری از جریان هوا خشک کرد. استفاده همزمان از هر دو روش نیز معمول بوده و معقول‌تر می‌باشد. انجیر را روی توری مشبک و در یک جهت چیده و به مدت چند روز در معرض نور خورشید قرار دهید. روی انجیرها را با یک توری نازک بپوشانید تا از گرد و غبار و حشرات در امان باشد.

وقتی که انجیرهای شما خشک شد باید آنها را صبح زود جمع کنید چون گرم شدن هوا باعث نرم شدن میوه می شود و ماندگاری آن را پایین می آورد.
می توانید برای خشک کردن انجیر ، میوه‌ها را به شکل تسبیح از نخ عبور داده و در محلی که در معرض نور خورشید باشد آویزان کنید. گاهی قبل از شروع خشک کردن انجیر با این روش، مقداری آرد به آن زده می‌شود.

نحوه خشک کردن انجیر در فر 

فر را از قبل گرم کرده و دمای آن بر روی ۶۰ درجه سانتی‌گراد (۱۴۰ درجه فارنهایت)  قرار گیرد. سپس میوه انجیر را روی صفحه مشبکی درون فر قرار دهید. درب فر بایستی کمی باز باشد تا رطوبت انجیر از فر خارج شود.  مراقب باشید درجه حرارت از ۱۳۵ درجه بیشتر نشود. در غیر اینصورت انجیر بسیار داغ شده و پخته می‌شود. همچنین انجیر درون فر بایستی هر چند وقت یک‌بار چرخانده و پشت و رو گردد.

مدت زمان مورد نیاز برای ماندن انجیر نیمه خشک درون فر در حدود ۱۲ تا ۱۸ ساعت می‌باشد. انجیر تازه (تر)، ممکن است درون فر تا ۳۶ ساعت زمان نیاز داشته باشد. انجیر خشک زمانی به‌ دست آمده که آب داخل میوه کاملا خشک شود و انجیر حالت چروکیدگی پیدا کند.

بررسی خواص و مزایای انجیر خشک

سرشار از فیبر هستند:

انجیر ها منبع خوبی از فیبر های محلول می باشند که کمک می کنند تا مدت طولانی سیر بمانید و یبوست را نیز درمان می کنند.

انجیر خشک غنی از ویتامین ها و مواد معدنی حیاتی هستند:

انجیر ها سرشار از ویتامین های A،B1 ،B2، منگنز، پتاسیم، منیزیم، مس، آهن و فسفر هستند. سطح بالای پتاسیم و سطح پایین سدیم برای افرادی که دارای فشار خون بالای هستند مناسب است.

انجیر خشک منبع خوب کلسیم:

کلسیم بالای موجود در انجیر باعث افزایش سلامتی استخوان ها می شود.

انجیر خشک برای افزایش و تقویت سیستم ایمنی بدن:

موسیلاژ بالای آن به درمان و محافظت از گلو درد کمک می کند.

استروژن های مضر از بدن را دفع می کند:

هورمون بیش از حد استروژن در بدن ممکن است منجر به مشکلات یائسگی، سرطان تخمدان، پستان، رحم، افزایش وزن و تغییرات خلق و خوی شود که انجیر در از بین بردن چنین علائمی به بدن کمک خواهد کرد.

حاوی آنتی اکسیدان های تقویت کننده مربوط به سلامت هستند:

انجیر ها حاوی یک نوع آنتی اکسیدان به نام فنول می باشند که به کاهش ابتلا به بیماری های قلبی و انواع مختلف سرطان کمک می کنند.

انجیر خشک برای کمک به گوارش و هضم:

انجیر ها همچنین حاوی بتاکاروتن و بنزآلدهید (ترکیبات ضد سرطان)، فلانوئید و آنزیم های گوارشی به نام فیسین هستند.

انجیر خشک تنظیم کننده فشار خون:

انجیر ها به دلیل وجود پتاسیم و ماده مغذی، برای کنترل فشار خون بالا مؤثر می باشند. با توجه به شیوه زندگی فعلی و مصرف بیش از حد مواد غذایی فراوری شده ممکن است بدن با کمبود پتاسیم مواجه باشد و منجر به فشار خون بالا شود. پس از آنجایی که انجیر خشک سرشار از پتاسیم است به شما در حفظ و تنظیم فشار خون کمک می کند.

انجیر خشک مؤثر در کاهش وزن:

انجیر های خشک یک منبع عالی از فیبر مغذی هستند. اگر شما چربی دارید، پس مواد غذایی غنی از فیبر انتخاب مناسبی می باشد. از آنجایی که انجیر ها میزان بالایی از فیبر طبیعی دارند برای مدیریت وزن بسیار مفید خواهند بود.

ایمن‌سازی بدن در برابر سرطان پستان با انجیر خشک:

برای زنان، یائسگی و سرطان سینه دو چیز مهم است که باید با آن مقابله کنند که علاوه بر اثرات روان شناختی، خطرات بی شماری برای سلامتی نیز دارند. محققان دریافته اند زنانی که میوه های حاوی فیبر مصرف می کنند احتمال کمتری برای ابتلا به سرطان سینه دارند. انجیر خشک نیز احتمالا یکی از بهترین گزینه ها برای فیبر طبیعی می باشد. آلو، خرما، سیب و گلابی نیز گزینه های مناسبی هستند.

انجیر خشک مناسب برای بیماری های پوستی:

اگر می خواهید پوست خود را از اثرات مخرب سن و استرس حفظ کنید، نیازمند توجه به چندین چیز حیاتی دارید؛ به یاد داشته باشید که پوست شما حساس است و نیاز به تغذیه مناسب دارد.
یکی از شایع ترین شرایطی که در پوست جوانان و بزرگسالان مشاهده می شود، آکنه و جوش است. برخی دیگر زگیل، جوش های سر سیاه، سر سفید و حتی کیست است که با مصرف انجیر خشک می توانید این اختلالات پوستی را تا حد زیادی برطرف کنید.

انجیر خشک مناسب برای داشتن موهای بلند و سالم:

با توجه به شیوه زندگی فعلی و عادات غذایی، مشکلات مو بسیار شایع هستند که دلیل اصلی آن کمبود مواد معدنی و مواد مغذی حیاتی است. موهای سالم و بلند و پوستی درخشان دارای های گران بهایی هستند. بسیاری از محصولات زیبایی و لوازم آرایشی در بازار موجود است، اما اغلب نمی تواند نتایج مطلوب را بدهند. اما با استفاده از انجیر خشک می توان به این کار نیز کمک کرد.

کالری انجیر چقدر است؟

هر ۴۰ گرم انجیر تر که معادل یک چهارم لیوان میوه خرد شده است حدود ۱۰۶ کالری دارد و می تواند ۲۰ درصد نیاز روزانه بدن را تامین کند.
چند یک کیلو انجیر تازه چقدر انجیر خشک می دهد؟
از هر یک کیلو انجیر تازه تقریبا ۳۰۰ گرم انجیر خشک حاصل می شود.

روش نگهداری انجیر خشک

انجیر خشک را باید در ظروف دربسته در جایی خنک و خشک و یا در فریزر قرار دهید. به این ترتیب انجیر را می توانید  یک سال و نیم تا دو سال نگهداری کنید

در پایان

بر اساس مطالعات علمی، مصرف انجیر خشک به دلیل حاوی مواد مغذی مفید برای بدن، می‌تواند به بهبود سلامتی کمک کند.

Visits: 2

  • نویسنده : زینب اندجی گرمارودی