معضلات پیش‌روی صادرات آنغوزه و باریجه کهگیلویه و بویراحمد
معضلات پیش‌روی صادرات آنغوزه و باریجه کهگیلویه و بویراحمد
معاون منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد گفت: شیرابه آنغوزه و باریجه استان می‌تواند در سطح جهان مطرح شود اما نیازمند راه‌اندازی کارگاه بسته‌بندی و برندسازی این محصول هستیم.

به گزارش پایگاه خبری شباویز به نقل از خبرگزاری فارس، گودرز باقری به سطح زیر کشت گیاهان دارویی در استان اشاره کرد و گفت: ۵۷ هزار هکتار از اراضی استان به کشت باریجه و آنغوزه اختصاص داده شد که مازاد بر رویش‌های طبیعی در استان است.

معاون منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه تنگ سرخ پایلوت گیاهان دارویی است، افزود: پیش‌بینی می‌شود بیش از ۴۰ تن شیرابه خام باریجه و آنغوزه برداشت شود، سال گذشته ۳۵ تن شیرابه این دو محصول برداشت شد.

وی با اشاره به اینکه شیرابه آنغوزه و باریجه به صورت خام صادر می‌شود، گفت: شیرابه باریجه و آنغوزه به صورت بسته‌بندی انجام نمی‌شود و در نایلون‌هایی که مختص زباله است بسته‌بندی و از استان خارج می‌شود.

این مسوول بیان کرد: این دو محصول حتی از گمرک استان صادر نمی‌شود و منابع طبیعی تنها مجوز حمل آن تا استان‌های همجوار را صادر می‌کند و از گمرک استان‌های فارس و بندرعباس به خارج از کشور صادر می‌شود.

باقری با بیان اینکه شیرابه آنغوزه و باریجه استان بسیار با کیفیت است و می‌تواند در سطح جهان مطرح شود، بیان کرد: ۳۰ سال است که شیرابه آنغوزه و باریجه در استان تولید می‌شود اما تاکنون نتوانستیم کارگاه بسته‌بندی و برندسازی این محصول را داشته باشیم.

Visits: 1