استان‌های غیرمرزی هم به واردات کالاهای اساسی وارد شدند
استان‌های غیرمرزی هم به واردات کالاهای اساسی وارد شدند
با تصمیم جدید دولت، امکان واردات کالاهای اساسی برای استان‌های غیرمرزی نیز فراهم شده و این استان‌ها می‌توانند با انتخاب استان مرزی پشتیبان، فرآیند واردات را انجام دهند.

به گزارش پایگاه خبری شباویز به نقل از خبر گزاری فارس،رضا همایونی‌فر، مدیرکل برنامه‌ریزی اقتصادی وزارت کشور امروز یکشنبه در یک برنامه تلویزیونی در خصوص واردات کالای اساسی از استان‌های مرزی گفت: افرادی که در تجارت با پاکستان به‌صورت فعال در حوزه صادرات ال‌پی‌جی فعالیت می‌کنند علاقه‌مند هستند در مقابل، اقلامی مانند برنج و گوشت وارد کشور کنند.

به گفته همایونی‌فر، از طریق استان سیستان و بلوچستان با این تجار تماس گرفته شده و اقدامات مربوط به ثبت سفارش نیز انجام شده است.وی افزود: آخرین گزارشی که در اختیار دارم نشان می‌دهد در حوزه برنج و گوشت، واردات انجام شده است.

بنابراین ال‌پی‌جی جزو استثنائات محسوب نمی‌شود و صادرکنندگان ال‌پی‌جی می‌توانند در حوزه برنج، گوشت و سایر کالاهای اساسی نیز ورود داشته باشند.

همایونی‌فر تأکید کرد که محموله‌های وارداتی این تجار در کوتاه‌ترین زمان ممکن از طریق استان سیستان و بلوچستان وارد کشور خواهد شد.

مدیرکل برنامه‌ریزی اقتصادی وزارت کشور با اشاره به جزئیات مصوبه مربوط به واردات کالاهای اساسی تصریح کرد: اگرچه اختیار این مصوبه به استانداران مرزی واگذار شده، اما در بند ششم آن به صراحت آمده است که سایر استان‌ها نیز مجاز هستند از طریق استان‌های مرزی نسبت به واردات کالاهای اساسی اقدام کنند.

وی ادامه داد: استان‌هایی که جزو ۱۶ استان مرزی نیستند، می‌توانند از طریق مباشرین یا تجار خود در سامانه جامع تجارت ثبت سفارش کنند و سپس یکی از استان‌های مرزی را متناسب با مبدأ کالای وارداتی در کشور همسایه یا هر کشور دیگر انتخاب کنند. در این سازوکار استان مرزی به‌عنوان پشتیبان استان مرکزی عمل خواهد کرد.

همایونی‌فر به برخی مصادیق اجرایی این روند اشاره کرد و گفت: به‌طور مثال سازمان میادین میوه و تره‌بار استان تهران هماهنگی لازم را انجام داده تا از طریق استان‌های سیستان و بلوچستان و هرمزگان، کالاهای اساسی مورد نیاز میادین شهر تهران وارد شود.

بازدیدها: 1