احیای ۲ کارخانه گیاهان دارویی گچساران و قند یاسوج؛دستاورد ماندگار دولت سیزدهم
احیای ۲ کارخانه گیاهان دارویی گچساران و قند یاسوج؛دستاورد ماندگار دولت سیزدهم
تکمیل کارخانه گیاهان دارویی و احیای کارخانه قند یاسوج پس از سال ها رکود و تعطیلی دستاوردهای ماندگار سفرهای رئیس جمهور به استان کهگیلویه‌وبویراحمد است که با تلاش و اهتمام ویژه دولتمردان و ستاد اجرایی فرمان امام ره این روژه ها به سرانجام رسید و طعم شیرین احیای دوباره این واحدها کام کارگران و مردم این خطه را شیرین کرده است.

به گزارش پایگاه خبری شباویز به نقل از ایرنا،ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در کهگیلویه وبویراحمد اقدامات شاخصی برای کمک به مردم به ویژه محرومان داشته و ساخت مدرسه، رفع تنش آبی روستاها، حمایت از زوج های نابارور، ساخت و تکمیل ۲ ابر پروژه کارخانه هربی فارمد و قند یاسوج ، ارائه تسهیلات اشتغالزایی، طرح جهش تولید، ساخت مساجد، خانم عالم و گلزار شهدا را انجام داده و یا در حال اجرا هستند.

مجموعه ستاد فرمان امام ره در استان ۲ ابرپروژه در دست داشت که یکی شرکت فرآورده های غذایی و قند یاسوج و دیگری شرکت هربی فارمد سربیشه گچساران است.

کارخانه قند یاسوج

کارخانه قند یاسوج یکی از واحدهای صنعتی مهم استان و یا به تعبیری نماد صنعت استان است که پس از هفت سال تعطیلی احیای آن در دولت سیزدهم در دستور کار قرار گرفت.

هزینه مصوب برای راه اندازی کارخانه قند ۳۰۰ میلیارد تومان برآورد شد.

کارخانه قند یاسوج در سال ۱۳۴۴ به‌عنوان نخستین کارخانه در کهگیلویه و بویراحمد شروع به کار کرد و همزمان با آن زمین‌های اطراف کارخانه و بخش‌های زیادی از دشت آن منطقه به زیرکشت چغندر رفت.

اما دیری نپایید که چراغ تولید و اشتغال در این کارخانه خاموش شد و کارگران بسیاری از کار بیکار و خانه نشین شدند و چندین سال در قعر رکود فرود رفت و به مخروبه ای مبدل شد.

تکمیل و نوسازی کارخانه قند یاسوج در دولت سیزدهم، پس از سالها تعطیلی انجام شد و این کارخانه با فعالیت دوباره خود کام صنعت و مردمان این استان را شیرین کرده است.

هربی فارمد از کلنگ زنی تا احداث

کهگیلویه و بویراحمد رویشگاه بسیاری از گیاهان خوراکی ودارویی ازجمله درخت ودرختچه های نادر است و یکی از راهبردی ترین محورهای توسعه ای بشمار می آید به منظور بهره وری از این سرمایه ارزشمند در سفر نخست رئیس جمهور تکمیل ابرپروژه کارخانه گیاهان دارویی گچساران تصویب و پس از ۶ سال انتظار محقق شد.

ابر پروژه کارخانه گیاهان دارویی گچساران (هربی فارمد) در منطقه سربیشه به منظور ترویج الگوی کشت در مهرماه سال ۹۶ به تصویب رسید و احداث در سال ۹۷ در دستور کار شرکت هربی فارمد قرار گرفت.

ظرفیت سالیانه کارخانه فرآوری گیاهان دارویی گچساران ۱۶۰ تن است و در این واحد تولیدی فرآوری، بسته بندی محصولات تولیدی کشاورزان پیش بینی شده است.

کارخانه فراوری گیاهان دارویی یکی از مهمترین طرح های اقتصادی گچساران است که تکمیل این کارخانه در سفر نخست رئیس جمهور به کهگیلویه و بویراحمد به منظور بهره وری از گیاهان دارویی موجود در استان و جلوگیری از خام فروشی مورد توجه خاص رئیس جمهور قرار گرفت.

پیش از این قرار بود، طرح در مدت ۲ سال به بهره برداری برسد اما پیشرفت کار آنچنان رضایت بخش نبود تا اینکه پس از سفر آیت الله سید ابراهیم رئیسی کارخانه گیاهان دارویی گچساران جانی دوباره گرفت.

در ۲ گذشته حدود ۱۲۰ میلیارد تومان برای تکمیل این کارخانه هزینه شد و طبق اعلام سید علی احمدزاده استاندار کهگیلویه و بویراحمد فاز نخست این طرح به طور ۱۰۰ درصد تکمیل شد و در سفر دوم رئیس جمهور به بهره برداری رسید.

استان نیازمند حمایت خدمات ستاد اجرایی فرمان امام ره

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: گیاهان دارویی علاوه بر ایجاد اشتغال در استان از نظر ارزش اقتصادی به شدت با اهمیت است و می تواند تأثیر بالای بر اقتصاد استان داشته باشد.

سید علی احمدزاده به کارخانه گیاهان داروی هربی فارمد گچساران اشاره کرد و افزود: کارخانه‌ی هربی فارمد که به منظور تولید و فرآوری گیاهان دارویی مورد بهره برداری قرار گرفته نیاز به تکمیل و راه‌اندازی خط تولید و بسته بندی دارد.

وی به ضرورت سرمایه گذاری مجدد ستاد اجرایی به میزان ۵۰۰ میلیارد ریال در این کارخانه تأکید کرد.

احمدزاده با بیان اینکه کارخانه قند یاسوج پس از چند سال با مشارکت ستاد اجرایی حضرت امام(ره) به چرخه تولید بازگشت، گفت در حال حاضر این کارخانه هم با استفاده از چغندر قند و هم شکر قرمز فعالیت می کند.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: با افزایش کشت چغندر در استان و استان های همجوار، مشکل تأمین چغندر قند کارخانه حل خواهد شد و نیازمند تداوم حمایت‌های ستاد از نماد صنعت استان هستیم.

احمدزاده افزود: بیش از ۱۴۰ نفر نیرو بصورت تمام وقت در این واحد صنعتی مشغول به کار هستند و کارخانه برای ۶۰۰ نفر، اشتغال غیرمستقیم ایجاد کرده است.

استاندار به مشارکت ستاد اجرایی در پروژه‌های محرومیت زدایی و اشتغال زا تاکید کرد.

احمدزاده تاکید کرد با مشارکت ستاد اجرایی و دولت بیش از ۶۰ مدرسه و مسجد در استان در دست ساخت است که با تداوم حمایت ستاد اجرایی قطعا این فضاهای آموزشی که بسیار هم نیاز بوده سریعتر تکمیل می شوند.

ستاد اجرایی فرمان امام ره در پروژه‌های محرومیت زدایی این استان مشارکت می کند

رئیس ستاد اجرایی فرمان امام(ره) گفت: ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) علاقمند به مشارکت در پروژه‌های محرومیت زدایی و اشتغال زای استان است.

پرویز فتاح بر حمایت کامل ستاد اجرایی از کارخانه قند یاسوج و کارخانه گیاهان داروی هربی فارمد گچساران تا تولید محصول تأکید کرد.

وی با بیان اینکه می بایست مدارس و مساجد در دست کار به سرعت تکمیل شوند، تاکید کرد: استان کهگیلویه وبویراحمد یکی از مناطقی است که حتما باید مورد توجه ویژه این ستاد بوده و در آن فعالیت مستمر داشته باشد.

فتاح تاکید کرد: به زودی هیئتی از ستاد اجرایی فرمان امام(ره) به استان سفر کرده و با هم افزایی و هماهنگی این ستاد و مجموعه دستگاه های اجرایی استان از پروژه های در دست اجرا بازدید و مشکلات آنها بررسی و رفع شوند و در روند اجرا هم تسریع شود.

Visits: 3