مرحوم حجت الاسلام والمسلمین میرزایحیی نصیرالاسلامی در سال۱۲۷۰شمسی در روستای دهنو صمصام از توابع شهرستان خمین و در خانواده علم و فضیلت دیده به جهان گشود.
اجداد ایشان همگی عالم بوده و محل رجوع مشکلات دینی و اجتماعی مردم منطقه بوده اند و والد ارجمندشان عالم عارف آیت الله میرزامحمدباقراز علماء فاضل و در عین حال گمنام منطقه ومادرشان بانوی مومنه ای بنام ام لیلا دخترغفارمیری ازروستای قره کهریز بودند.
ایشان ازخانواده اهل علم وفضل بودند بنابراین بدلیل علاقه فراوان به تبلیغ دین ومکتب اهل بیت عصمت وطهارت(ع)اقدام به تحصیل علوم دینی نمود.مقدمات و بعضی از دروس سطح علوم حوزوی را نزد والد فاضلشان و همجنین عموی بزرگوارشان آخوند میرزا محمدکریم فرا گرفته وبعد از مدتی جهت ادامه تحصیل به شهرعالم پرورخوانسار مهاجرت نموده ونزد اساتید گرانقدر آن سامان از جمله آخوندملامحمدجواد مجتهد خوانساری به ادامه تحصیل می پردازد وبعدازاتمام تحصیلات حوزوی به موطن خود بازگشته وبه تبلیغ وارشاد مردم می پردازند. ایشان با بانوئی مومنه به نام کبری خانم دختر عباس خان خاکباز از مسعود آباد جاپلق که اهل تهجد در نیمه شب و مسئله دان در سال۱۲۹۵ شمسی ازدواج نمودند که حاصل آن ۳پسر و سه دختر میباشد. که دو تا از پسران ایشان در کسوت لباس مقدس روحانیت بودند.
مرحوم شیخ میرزایحیی دارای منبرهای ویژه وخاصی بود که هنوزهم معمرین وریش سفیدان منطقه یادمنبرهای ایشان می کنند.عده ای ازعلماء بزرگ اراک نزدایشان آمده وتقاضا میکند باتوجه فضل وبیانی که شما دارید حیف ازشماست در منطقه بمانید چه خوب است به اراک یا تهران تشریف بیاورید که ایشان با نیت ادای دین وانجام تکلیف ادامه خدمت در زادگاه را ترجیح می دهند.
ایشان ازسال۱۳۱۵تا۱۳۵۰شمسی سردفتر ازدواج وطلاق بودند وجزء اولین کسانی بوده اندکه دراین منطقه وحومه سرفترازدواج دایرنموده اند.ازدفاترایشان به مدت۳۵سال تعداد۱۱۸۳فقره ازدواج و۱۸۴فقره طلاق به ثبت رسیده که دفاترایشان نزد نوه گرامی ایشان حجه السلام والمسلمین شیخ علیرضا نصیرالاسلامی سردفتر ازدواج۳۵ ازنا موجودمیباشد.
این عالم ربانی دارای صوتی دلنشین ، قوی وبانفوذ بودند.بنابراین منبرهای ایشان بسیار تاثیرگذار وعالی بود.
ودرکنارتبلیغ وارشاد دینی مردم و سردفتری ازدواج به کشاورزی وباغبانی نیزمی پرداختند ودرعین حال عالمی وارسته ومردم دار وساده زیست ومتواضع بود ویاورمظلومان ودشمن ستمکاران بود.ودرمقابل اشرار ودزدان بسیارسخت گیروحکم شرعی راباشجاعت صادر می نمود.
ایشان درمقابل ظلم حکام و خوانین قاطعانه وشجاعانه می ایستاد و از ظالم به رعیت و مستظعفین برخورد جدی و پیشگیرانه داشتند. در حالیکه در جوانی مقدس به لباس روحانیت شدند دستور عوامل مزدور رضاخان ملعون جهت خلع لباس روحانیون را نپذیرفتند که با وساطت عموزاده ایشان آیت الله میرزافضل الله نصیرالاسلامی در اراک و وساطت آیت الله سلطان قضیه ختم به خیر شد. ایشان در مقابل دستورات خلاف شرع آن دوران از جمله متحدالشکل کردن مردان و کشف حجاب زنان ایستادگی می کردند.
ایشان درمصائب اهل بیت(ع)بالاخص خامس آل عبا(ع) کثیرالبکاء بودند ودرمنبراشک هر مستمعی را
درمی آوردند نقل است یکی از دسیسه چینان و حسودان تصمیم میگیرد مجلس بزرگی برپا نموده و چند نفر از وعاظ درجه اول شهرهای اطراف را دعوت نموده و ایشان را تعمدا سخنران آخرمیگذارند
و وقتی مرحوم میرزایحیی متوجه می شوند ازروی اخلاصی وارادتی که به سیدالشهداء داشتند بدون توجه به این حرکت، روی منبربعد از نقل آیات و احادیث مورد بحث و اتمام وعظ خود شروع مصیبت نموده وعمامه خود را درآورده وبه مردم خطاب میکند: مردم دراین روزعاشورا امام حسین عمامه ای برسرنداشت لباسی به تن نداشت…..وشورعجیب و گریه سوزناکی درمردم بوجود می آید.
نقل میکنند این عالم ربانی دریک روز تعداد کثیری منبر بامحتوا ، مستند ،با تمثیل های زیبا و لطایف مثال زدنی و موثر و در عین حال بدون تکرار می خواندند که نشان ازفضل وعلم ایشان دارد.
عروج ملکوتی ایشان بسیار زیبا وعرفانی بوده است.
این عالم ربانی درحالیکه تقریبا۸۰سال از زندگی پربرکتشان گذشته بود در لحظات آخر زندگی با وضو و آمادگی کامل درحالیکه روبه قبله خوابیده است به همسرش می گوید نگذار میهمانها بروند و این مطلب را چند بار تکرار میکند همسرش می گوید میهمان نداریم و باز ایشان تاکید می کنند میهمان ها را احترام کن نگذار بروند همسر مومنه اشان می گوید:
آقامیرزا آن چیزی که شما می بینید من نمی بینم بفرمائید چه می بینید ودرحالیکه میگوید این پیغمبر(ص) است که با اهل بیت(ع) آمده اند و روبه پیغمبر میکند ومی گوید یا رسول الله نمی گذارم حسینت را ببری باید اینجا بماند.
آقا رسول الله ص می فرمایند یعنی می خواهی حسینم رانگه داری؟ میرزایحیی می گوید می خواهم درخدمت ایشان باشم عمری نوکری ایشان را کرده ام ومرا بپذیرند ودردامان ایشان جان دهم.
سرانجام این روحانی خستگی ناپذیردرسال۱۳۵۰ش دردهنو صمصام عروج کرده ودرقبرستان این روستا به خاک سپرده شد.
ازایشان سه پسر و سه دختر باز ماند که دو پسرایشان مرحوم حجه السلام والمسلمین میرزامحمدتقی نصیرالاسلامی واعظ مشهور و سردفتر ازدواج شماره۳۵ در الیگودرز و ازنا بودند وحجه السلام والمسلمین میرزا احمد نصیرالاسلامی ازمدرسین حوزه علمیه اراک بوده اند که اکنون سالیان طولانی است امام جماعت محترم مسجد الرحمان شهر اراک هستند.
و مرحوم محمد باقر که از کشاورزان مومن روستای دهنو بودند.
از ایشان آثار دینی و دست نوشته هایی به یادگار مانده است. همچنین ایشان دارای کتابخانه شخصی در رشته های مختلف علوم دینی و حوزوی خطی و چاپی(از جمله بحارالانوار ۲۴ جلدی عربی) بودند که در دست اولاد ایشان باقی مانده است.
مهر ایشان عبارت: “الراجی یحیی بن محمدباقر”بوده است.
Views: 65