به گزارش پایگاه خبری شباویز به نقل از خبرگزاری فارس، فیصل المقداد وزیر خارجه سوریه امشب (پنجشنبه) ۱۸ اسفند ماه در نشست خبری مشترک با حسین امیرعبداللهیان در دمشق گفت: جمهوری اسلامی ایران از اولین کشورهایی بود که در عملیات جستجو و نجات پس از زلزله سهم ایفا کرد و اولین هواپیماهایی که به حلب و دمشق رسید از سوی ایران بود. باعث خرسندی من است که از آقای امیرعبداللهیان به گرمی استقبال کنم.
وی با اشاره به حضور وزیر خارجه ایران در لاذقیه و همچنین دیدار امیرعبداللهیان با بشار اسد، این دیدار را صادقانه و محبت آمیز خواند و اظهار داشت: در این دیدار بحث منحصر به موضوع زلزله نبود بلکه تمامی تحولات منطقهای و بینالمللی و مواضع دو کشور در قبال تحولات مورد بحث و بررسی قرار گرفت. مواضع دو کشور در قبال تحولات جهانی مشابه یکدیگر است.
المقداد اضافه کرد: ما نسبت به تحولات موجود خوشبین هستیم و تلاش میکنیم شرایط در منطقه و خارج از منطقه عادی شود و همچنین فرصت کافی برای مقاومت در برابر سیاستهایی که اسرائیل در منطقه جولان در پیش گرفته است، داشته باشیم.
وی همچنین گفت: دولت تندرو در اسرائیل تلاش میکند بر همه منطقه سیطره یابد و اراضی بیشتری را به اشغال درآورد.
وزیر خارجه سوریه همچنین در پاسخ به پرسشی اظهار داشت: اولویت اصلی در رابطه با ترک اراضی سوریه از نیروهای بیگانه و نامشروع است چه در مناطق شمال غربی و چه در مناطق شمال شرقی سوریه و این برای ما و دوستان ما اولویت است. پس از آن جنگ علیه تروریسم از جمله اولویتهای ماست و هر میزان که کشورهای مختلف به یاری ما بشتابند به همان مقدار توانستهایم جهان را از مصایبی که تروریسم میتواند ایجاد کند، رها کنیم.
وی افزود: روابط ایران و سوریه تنها در این دو چارچوب خلاصه نمیشود، بلکه بسیار گستردهتر از آن است. از ابتدای انقلاب اسلامی در زمینههای اقتصادی و هماهنگیهای سیاسی با هم همکاریهای بسیار زیادی داشتیم. در مورد تحولاتی که برای هر دو کشور مهم بوده چه تحولات منطقهای و چه بینالمللی.
وزیر خارجه سوریه بیان کرد: ماموریت ما در منطقه این است که اوضاع را به شرایط طبیعی خود برگردانیم، چرا که با چالشهای مشترکی روبرو هستیم که از جمله آن حضور نیروهای بیگانه در سرزمین ما و برخورد با استانداردهای دوگانهای است که در دستور کار خودشان دارند. اینکه بخواهیم جهان را از تک قطبی بودن دربیاوریم و شاهد جهان چندقطبی باشیم ممکن نیست، مگر اینکه کشورهای دیگر را به محور خود جذب کنیم کشورهایی که به دور از سیطره خواهی باشند.
فیصل المقداد اظهار داشت: هماهنگیهای بین دو کشور در عالیترین سطوح ادامه دارد و عدم تطابقی در این زمینه وجود ندارد.
وی با بیان اینکه نقش جمهوری اسلامی ایران چه در منطقه و چه جهان خیلی مهم است، گفت: ایران به امنیت و برقراری ثبات در منطقه دعوت میکند و ما با برقراری ثبات و امنیت در منطقه همراهی میکنیم و این محقق نمیشود زمانی که اشغالگری ادامه دارد و شاهد حضور بیگانگان در منطقه هستیم. این مسئله امنیتی که به دنبال آن هستیم از بین میبرد.
فیصل المقداد اضافه کرد: نقشی که ایران در روند آستانه و همچنین در تمامی مراحل تحولات در سوریه ایفا کرد نقش مثبتی بوده است.نقشی که ایران ایفا کرده، دائما مثبت بوده و نشانگر باور حقیقی این کشور به قوانین بین الملل و پایان دادن به مشکلات در منطقه است. ما از همان ابتدا از پیوستن ایران به مذاکرات چهارجانبه سوریه، روسیه، ترکیه و ایران استقبال کردیم.
وزیر خارجه سوریه ادامه داد: اهتمام خاص و جدی در رابطه با موضوع اشغالگری و پایان دادن به اشغالگری در سریعترین زمان ممکن داریم. چون اشغالگریها مسبب تمامی بلایا برای دولتها و ملتهای منطقه شده است. طی ۱۲ سال اخیر علیه تروریسم جنگیدیم و همچنین تمامی بلایا و مصایبی که مسبب آن تحریمهای ظالمانه یکجانبهای بوده که علیه سوریه تحمیل شده است و با وقوع زلزله به این مصایب افزوده شد. ما عملا در سه جبهه با مصایب و بحرانهای مختلف مبارزه کردیم که دو بحران توسط انسانها ایجاد شد.
فیصل المقداد اضافه کرد: درست است ۱۲ سال مقاومت در برابر تروریسم به طول انجامید، ولی تاثیرات تروریسم طولانی مدت است و سالها طول میکشد، از بین برود. تحریمهای اقتصادی که ملت سوریه با آن مواجه شدند مجرمانه و غیرقابل قبول از منظر انسانی و اخلاقی است. کشورهای غربی اخیرا دریافتند که این تحریمها آسیبی به دولتها وارد نمیکند بلکه مردم را مورد آسیب قرار میدهد. بعد از وقوع زلزله فهمیدند مردم عادی از تحریمها آسیب میبینند و یکسری کارها را انجام دادند که تاثیرات تحریم ها را کم کنند ولی این تحریمها همه باید رفع شود چون مردم را مورد آسیب قرار میدهد. در رابطه با زلزله دیدیم در چند ثانیه یک حادثه خیلی بزرگ رخ داد و بحران حقیقی رخ داد.
وی همچنین گفت: همه تحریمهایی که ایران و روسیه با آن مواجه هستند یک تجاوز علیه بشریت است و تروریسم اقتصادی محسوب میشود.
Views: 0