به گزارش پایگاه خبری شباویز،اشکان دژآگه (زاده ۱۴ تیر ۱۳۶۵ برابر با ۵ ژوئیه ۱۹۸۶ در تهران، ایران) بازیکن تیم ملی فوتبال ایران است که دارای ملیت ایرانی-آلمانی میباشد.
اشکان به همراه خانواده در کودکی به برلین مهاجرت کرد و در آلمان به فوتبال روی آورد.
اشکان دژآگه از کردهای خراسان ایران است و پس از مهاجرت به آلمان در یک سالگی، عمده زندگی خود را در برلین گذرانده است؛ شقایق نام همسر ایرانی_آلمانی اوست.
اشکان و شقایق دژاگه سه دختر به نام آلیا، آلیشا و آمایا دارند و بیش از یک دهه است که در کنار هم زندگی میکنند.
دژآگه پس از فوتبالیست شدن و پس از آنکه در ۱۶ سالگی رسما شناسنامه آلمانی گرفت ۸ سال در تیمهای پایه ملی فوتبال آلمان بازی کرد و حتی در سال ۲۰۰۹ به همراه تیم ملی آلمان قهرمان جام ملتهای اروپا زیر ۲۱ سال شد؛ البته در آن موقع دژآگه ۲۳ سال داشت اما به دلیل مسائل خاص پیرامون برگزاری این جام تیمها در آن دوره مجاز بودند از متولدین دی ماه ۱۳۶۴ (۱ ژانویه ۱۹۸۶) به بعد استفاده کنند.
کاپیتان سابق تیم ملی در آن تیم از بازیکنان ثابت و اصلی آلمان بود و در کنار بازیکنانی چون بوآتنگ، اوزیل، نویر، هوودس، هوملز، اشملزر و خدیرا بازی میکرد که استخوان بندی آلمان قهرمان جام جهانی ۲۰۱۴ را تشکیل دادند.
اشکان برای تیمهای پایه آلمان در ۸ سال بازی ۵۵ بازی کرد و موفق به ثمر رساندن ۱۵ گل نیز شد که شاید مهمترین آن گل به فنلاند در یورو ۲۰۰۹ زیر ۲۱ سال باشد.
اشکان دژاگه از سال ۱۳۷۹ عضو تیم جوانان هرتابرلین آلمان بود یعنی همان زمانی که علی دایی در تیم بزرگسالان این تیم خوش میدرخشید.
دژاگه از سال ۱۳۸۲ به تیم دوم و از سال ۱۳۸۳ به تیم اصلی هرتابرلین راه یافت و موفق شد نهایتا در ۲۶ بازی برای تیم اصلی هرتا ۱ گل هم به ثمر برساند.
در سال ۱۳۸۶ اشکان دژآگه راهی تیم ولفسبورگ آلمان شد و ۵ سال در این تیم توپ زد تا در طلاییترین دوران تاریخ این باشگاه در چند دهه اخیر یکی ارکان اصلی این تیم باشد و به تالار مشاهیر باشگاه راه پیدا کند.
اشکان دژاگه با تغییر قوانین فیفا در سال ۱۳۸۸ اجازه حضور در تیم ملی ایران را پیدا کرده بود و سرانجام با دعوت کارلوس کیروش او تصمیم گرفت برای ایران بازی کند و در ۱۰ اسفند ۱۳۹۰ در اولین بازی ملی خود برابر قطر در انتخابی جام جهانی ۲۰۱۴ موفق شد دو گل را به ثمر برساند.
دژآگه در دو جام جهانی ۲۰۱۴ و ۲۰۱۸ و دو جام ملتهای آسیای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۹ در ترکیب تیم ملی ایران بود که در آخرین جام ملتها به عنوان کاپیتان تیم ملی در دیدارها حضور پیدا کرد.
دژاگه مجموعا در ۵۹ بازی ۱۱ گل را برای ایران به ثمر رساند و نام خود را در تاریخ تیم ملی فوتبال ایران جاودانه کرد
دژآگه در سال ۱۳۹۱ به تیم فولام انگلستان پیوست و موفق شد در ۴۳ بازی ۵ گل برای این تیم به ثمر برساند هرچند مصدومیت شدید در فولام به نوعی دوران ورزشی او در سطح اول فوتبال اروپا را برای همیشه به پایان رساند.
دژآگه پس از اتمام جام جهانی ۲۰۱۴ و در سال ۱۳۹۳ به العربی قطر پیوست و دو سال و نیم در این تیم توپ زد و در ۴۵ بازی ۸ گل را برای تیم قطری به ثمر رساند؛ او در زمستان سال ۱۳۹۶ به ولفسبورگ بازگشت اما مصدومیت باعث شد هرگز فرصت بازی در تیم اصلی را پیدا نکند.
دژآگه در زمستان ۱۳۹۶ به ناتینگهام فارست در سطح ۲ لیگ فوتبال انگلستان پیوست اما تنها یک بار برای این تیم به میدان رفت تا دوران دژاگه در اروپا با این تجربه تلخ رسما در سال ۱۳۹۷ به پایان برسد.
اشکان دژاگه پس از گذران چند سال ناموفق سرانجام تصمیم گرفت بازی در فوتبال باشگاهی ایران را تجربه کند و در سال ۱۳۹۷ به تیم تراکتور تبریز پیوست.
تراکتور پس از ولفسبورگ و هرتا برلین بدل به سومین باشگاهی شد که کاپیتان سابق تیم ملی در آن سه سال یا بیشتر را توپ زده است.
دژاگه در حدود سه سال بازی در تراکتور موفق شد در ۶۲ بازی ۱۰ گل را به ثمر برساند و جام حذفی فوتبال ایران در سال ۱۳۹۹_۱۳۹۸ را در یک بازی جنجالی برابر استقلال و در شبی که دژاگه بهترین نمایش خود در فوتبال ایران را داشت فتح کرد تا سومین و آخرین جام خود را بدست بیاورد.
اشکان دژاگه در ۳۵ سالگی به تیم ااشحانیه قطر پیوست و در ۱۴ بازی برای این تیم قطری موفق شد ۷ گل را به ثمر برساند
اشکان دژآگه در ۳۶ سالگی و در سال ۱۴۰۱ به فولاد خوزستان تحت هدایت جواد نکونام پیوست و با وجود انجام ۲۰ بازی و زدن ۱ گل برای این تیم و صعود به جمع ۸ تیم لیگ قهرمانان آسیا دوران خوب و موفقی را سپری نکرد و در انتهای این فصل ۱۴۰۲_۱۴۰۱ از این تیم جدا شد.
اشکان دژاگه پس از سپری کردن یک فصل فوتبالی بدون تیم سرانجام در ۲۸ اردیبهشت سال ۱۴۰۳ با انتشار بیانیهای رسما از دنیای بازیگری فوتبال خداحافظی کرد و کفشهای خود را پس از حدود ۲۰ سال فوتبال حرفهای برای همیشه آویخت.
بازدیدها: 1