به گزارش پایگاه خبری شباویز به نقل از خبرگزاری فارس، خبرگزاری آمریکایی «بلومبرگ» روز سه شنبه گزارش داد که ذخایر خارجی رژیم اشغالگر صهیونیستی در ماه گذشته بیش از هفت میلیارد دلار کاهش یافته است.
روزنامه آمریکایی «فایننشال تایمز» نیز دیروز دوشنبه گزارش داد که اقتصاد اسرائیل به دلیل جنگ در نوار غزه در وضعیت رکود قرار دارد.
این روزنامه آمریکایی با استناد به دادههای مالی گزارش داد که وضعیت رکود اقتصادی پیش روی اقتصاد اسرائیل شبیه به آن چیزی است که در دوران همهگیری کرونا رخ داد.
شرکتهای اسرائیلی به این روزنامه آمریکایی گفتند صدها شرکت در نتیجه عمل نکردن کابینه سرائیل به وعدههای خود مبنی بر حمایت مالی از آنها در معرض ورشکستگی قرار دارند.
انجمن تولیدکنندگان در اسرائیل نیز با اشاره به خسارات و شوکهای مالی هنگفتی که برای بسیاری از افراد در نتیجه جنگ ایجاد شده گفته است که کابینه اسرائیل مردم خود را رها کرده و به دنبال جبران خسارات آنها نیست.
در جنگ کنونی غزه، شاخص Tase۳۵ بورس اوراق بهادار تلآویو ۱۵ درصد کاهش یافت، در حالی که سهام برخی از شرکتها در آن بیش از ۳۵ درصد نسبت به قبل جنگ سقوط کرد.
ارزش بازار بورس رژیم صهیونیستی با ظهور نشانههای اولیه از زیانهای پیش بینی شده از جنگ ۲۵ میلیارد دلار کاهش یافت، اگرچه در معاملات هفته کمی از زیان خود را کاهش داد.
از ابتدای جنگ غزه تا پایان جلسات اکتبر گذشته، سهام پنج بانک بزرگ پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تل آویو در نتیجه جنگ ۲۰ درصد کاهش یافت و سرمایهگذاران داخلی و خارجی به فروش سهام خود در شرکتهای فهرست شده اسرائیلی، به ویژه بانکهای فعال در بازار داخلی ادامه دادند.
سهام پنج بانک بزرگ رژیم صهیونیستی نیز در جریان جنگ غزه تحت تأثیر قرار گرفت و ۲۰ درصد سقوط کرد که شامل بانک لئومی، بانک هاپوالیم، بانک دیسکونت، بانک مزراحی تفاهت و بانک اول بین المللی اسرائیل است.
طی ماه گذشته، نرخ مبادله شکل اسرائیل در برابر دلار به پایینترین سطح از سال ۲۰۱۲ یعنی به ۴.۰۸ شکل رسید و در معاملات این ماه به طور میانگین به ۳.۹۴ شکل بازگشت.
Views: 2