بیشتر ما ناخواسته از زندگی و محیط اطرافمان فقط غم ها، استرس ها و نگرانی ها را طلب میکنیم، زیرا همیشه عیب و ایراد هایی که در کار و زندگی ما ایجاد میشود، باعث نگرانی و عدم لذت جویی و زندگی درزمان حال میشود. قاتل خاموشی که امروز قصد معرفی آن را داریم قاتل بسیاری از انسان ها، روابط و موفقیت هایمان است.
این قاتل خاموش بدنبال فرصت است تا زندگی شما را نابود کند.، کافیست به او بها دهید تا ببینید چطور زندگیتان را به هم میریزد، شما او را می شناسید… این قاتل استرس نام دارد.
شرایط خاص زندگی ما و دغدغه ای بنام استرس
امروزه با توجه به شرایط زندگی و مشکلات مختلفی که روز به روز پررنگتر می شوند و با توجه به تغییرات اساسی در نوع زندگی به جرات می توان گفت که انسانها در شرایط خاصی روزگار می گذرانند . شرایطی که باعث شده است سلامت مردم دستخوش همین تغییرات شوند .
نکته حائز اهمیت در این موضوع این است که اکثر مردم از نتیجه این تغییرات اطلاعاتی ندارند . استرس مسئله ای است که متاسفانه با زندگی های امروز آمیخته شده است سمی خالص برای سلامتی که ریشه تمامی بیماری ها به شمار می رود و متاسفانه سن در این مسئله نقشی ندارد از کودک گرفته تا بزرگسال درگیر این تجربه تلخ می شوند.
استرس چیست؟
استرس واکنش بدن در برابر فشار ناشی ازموقعیت یا اتفاق خاصی است . بارها پیش آمده است که در نزدیکان ، دوستان و آشنایان خبر مرگ یک نفر می تواند غیر منتظره باشد و به همان اندازه شوکه کننده و این زمانی اتفاق می افتد که شخصی به ظاهر در سلامت کامل به سر می برد ولی مرگ ناگهانی می تواند اطرافیان را دچار شوک کند.
مهم ترین موضوعی که در این اتفاق نادیده گرفته می شود سلامت روانی فرد است . بعضی از بیماری ها با علائم و نشانه ها همراه است اما بیماری هایی که روان فرد را نشانه گرفته باشد متاسفانه فرد را از درون می کشد و این می تواند ناراحت کننده ترین نوع مرگ برای اطرافیان باشد.
جالب است بدانید میزان استرس کم به عنوان استرس مثبت شناخته می شود که باعث می شود در فرد تحرک و انگیزه ایجاد شود اما استرس زیاد حتی می تواند به سکته قلبی و انواع سرطان ها ختم شود.
عوامل ایجاد استرس و ارتباط آن با تغذیه
ایجاد استرس چند عامل می تواند داشته باشد بعضی از عوامل فشار، به خانواده و اجتماعی که در آن زندگی میکنیم برمیگردد ، مانند مشکلات شغلی و اقتصادی، مشکلات سیاسی، بیثباتی و ناکارآمدی در بعضی از قوانین، مشکلات خانوادگی، تحصیل و آینده فرزندان، محل سکونت و عوامل متعدد دیگر ،که می تواند در میزان فشاری که تحمل میکنیم، نقش داشته باشد.
باید بپذیریم، ریشه بیماریهای جسمی و پریشانیهای روانی، میزان تحمل فشار روانی و ناتوانی فرد برای مقابله با آن است؛ هر چند بسیاری از شغلهای امروزی، فشار روانی را نیز همراه خود دارد اما همه این عوامل بستگی به میزان آستانه تحمل افراد دارد.
از تمامی مواردی که در ایجاد استرس در شخص نقش دارند بگذریم می رسیم به عاملی مهمتر یعنی تغذیه . با تحقیقات انجام شده پژوهشگران بر این باورند که تغذیه و مواد غذایی برکنترل استرس و اضطراب بسیار تأثیرگذار هستند.
ارتباط تغذیه با استرس و کشاورزی و سموم کشاورزی
اگر درباره این موضوع پای صحبت بزرگترها بنشینید حتما به تفاوت های زیادی در نوع تغذیه در گذشته و حال خواهید رسید . امروزه با توجه به پیشرفت های تکنولوژی تنوع غذایی به بالاترین میزان خود رسیده است اما آنچه مسلم است سلامت مواد غذایی در گذشته به لحاظ طبیعی بودن بر هیچ کسی پوشیده نیست .
مصرف بی رویه از سموم و کودهای شیمیایی در بحث کشاورزی گواه این موضوع می باشد . پس تغذیه می تواند عامل مهمی در ایجاد استرس و بیماری عنوان شود . در چند سال اخیر باتوجه به شرایط اقتصادی متاسفانه افراد فرصت کافی برای استراحت ندارند
و از همه مهم تر درگیری های فکری و ذهنی به این استرس ها دامن می زند و در نتیجه این استرس ها سلامت افراد دچار تحولی اساسی خواهد شد اینکه بگوییم نسبت به این مسائل باید بی تفاوت بود خواسته ای غیر منطقی است اما موضوعی که باید به آن توجه داشت این است که باید با مشکلات جنگید با آن کنار آمد نه اینکه درگیر آن شد
در پذیرفتن مشکلات منطقی تر باشیم و استرس این دشمن اصلی سلامتی را از خود و کسانی که در کنار ما زندگی میکنند دور کنیم تا جامعه ای به دور از تنش و مکانی آرام را برای فرزندانمان فراهم کنیم هر چند باید شرایطی در جامعه فراهم شود تا شادی و نشاط گمشده دوباره خود را نشان دهد
و این محقق نخواهد شد مگر آنکه برای عواملی که باعث ایجاد استرس در جامعه می شوند فکری اندیشیده شود که راه حل این مشکلات بستگی به مسئولین دارد .
استرس ۱۰ چهره خاموش دارد
آیا شما بیش از اندازه استرس دارید یا اینکه اصلا نمیدانید استرس بر شما غالب است یا نه؟ اگر جزو گروه اول هستید، یعنی میدانید که استرس بیش از حد آزارتان میدهد، پس قطعا علایم ناراحتیتان را میشناسید و درصدد رفع آن هستید.
اما اگر برخی از علایم فیزیکی و روحی عذابتان میدهد و نمیدانید که آنها میتوانند هشداری بر حضور استرس در وجود شما باشند یا نه، پس با این ۱۰ نشانه خاموش و البته عجیب استرس بیشتر آشنا شوید.
سردرد آخر هفته
به گفته دکتر تادشودت، استاد دانشگاه واشنگتن، سردردهای میگرنی ضرباندار که در اواخر هفته به سراغ افراد میآید نشاندهنده ابتلای فرد به استرس است. وی کمبود خواب و تغذیه نادرست به خاطر پرداختن بیش از حد به کار یا درس را از جمله عوامل بروز اینگونه سردردهای استرسی میداند، بنابراین در طول هفته خوب بخورید و خوب بخوابید تا سردرد نگیرید و استرس به سراغتان نیاید.
قاعدگیهای دردناک
محققان دانشگاه هاروارد میگویند که استرس یکی از مهمترین عوامل بروز قاعدگیهای دردناک در خانمها است. آنها اعتقاد دارند که اگر خانمی بیشتر از ۲ بار در روز (در طول دوران قاعدگی) دچار دردهای شدید و گرفتگیهای عضلانی شد به احتمال زیاد بیماری استرس در وجود او نهفته است.
آنها به هم خوردن تعادل هورمونها در اثر استرس را از جمله عوامل بروز قاعدگی دردناک دانستند و ورزشهای مناسب، حفظ آرامش و تغذیه صحیح را از جمله عوامل موثر برای مبارزه با این نوع درد و استرس معرفی کردند.
درد دهاندردناک بودن فک و لثهها ممکن است در اثر به هم ساییدن با فشار زیاد دندانها که معمولا در طول مدت خواب به وجود میآید، باشد. به هم ساییدن دندانها یا همان دندان قروچه یکی از نشانههای وجود استرس در فرد است.
به عقیده دکتر میتو مسینا، دندانپزشک انجمن دندانپزشکی آمریکا، افرادی که شبها هنگام خواب دندانهایشان را روی هم فشار میدهند باید هم به سراغ یک دندانپزشک بروند و هم به سراغ یک روانشناس. او میگوید که آنها باید دردهای مربوط به دهان و دندانشان را با غلبه بر استرس درونی خود از بین ببرند.
خواب آشفتهدکتر رزالیند کارت رایت، استاد روانشناسی مرکز پزشکی دانشگاه راش، معتقد است که یک خواب آسوده ۷، ۸ ساعتی را تنها کسانی تجربه میکنند که ذهنی آرام و به دور از هرگونه تشویش و استرس دارند.
«استرس باعث میشود که شما خوابهای آشفته ببینید و هر چند ساعت یکبار از خواب بپرید و لذت یک خواب آرام را تجربه نکنید.» بنابر اظهارات دکتر کارت رایت، نوشیدن انواع نوشیدنیهای حاوی کافئین و الکل میتواند استرس در طول خواب را هر چه بیشتر تشدید کند.
خارش پوست
براساس جدیدترین مطالعاتی که ژاپنیها روی بیش از دو هزار نفر از افرادی که دچار خارش مزمن پوست بدن بودند، انجام دادند به این نتیجه رسیدند که احتمال بروز یا وجود استرس در افرادی که خارش پوست دارند، دو برابر بیشتر از سایرین است. آنها گفتند که خارش پوست علاوه بر اینکه میتواند هشداری برای وجود استرس باشد، ممکن است علامتی برای ابتلا به اگزما، پسوریازیس یا التهابهای پوستی هم به شمار آید.
آلرژی بیش از حد
پژوهشگران دانشگاه اوهایو در سال ۲۰۰۸ اعلام کردند که هورمونهای استرس میتوانند بهترین محرک برای تولید IgE در بدن باشند. IgE یک پروتئین خونی و یکی از عوامل ایجاد عکسالعملهای آلرژیک در افراد است، بنابراین اگر آلرژی بیش از حد آزارتان میدهد، احتمالا استرس به تکتک سلولهای بدنتان نفوذ کرده است.
بیماریهای ترکیبیاسترس و اضطراب میتواند به طور همزمان باعث به وجود آمدن دل درد، سردرد، کمردرد و بیخوابی شود. براساس تحقیقاتی که روی بیش از ۱۹۵۳ زن و مرد انجام شد، محققان به این نتیجه رسیدند که اختلال در سیستم عصبی باعث بروز بیماریهای ترکیبی در فرد میشود، بنابراین اگر بیشتر از دو بار در هفته دچار بیماریهای ترکیبی و آشفتگی ذهنی شدید، وجود استرس در شما حتمی است.
خونریزی لثهها
براساس آخرین مطالعات برزیلیها، هورمونهای استرس میتوانند سبب کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن شوند. کاهش قدرت سیستم ایمنی هم به معنی ابتلای سریع به انواع بیماریهای ویروسی و ضعف ارگانهای مختلف بدن است.
این ضعف میتواند روی کارکرد دهان و دندان هم تاثیر بگذارد، به گونهای که اگر فرد استرس بیش از حد داشته باشد، شاهد خونریزی لثههایش پس از هر بار مسواک زدن خواهد بود.
داشتن ذایقه شیرین
پژوهشگران دانشگاه پنسیلوانیا اعتقاد دارند که علاقه بیش از حد به شکلات و شیرینیجات نشاندهنده ازدیاد هورمونهای استرس در بدن افراد است. پس اگر شدیدا به شیرینیجات وابسته هستید بهتر است که یک تست روانشناسی بدهید و ببینید که آیا شما هم جزو افراد استرسدار هستید یا نه!
جوش و آکنه
استرس شدید باعث به وجود آمدن جوشهای التهابی روی پوست افراد میشود. این جوشها معمولا قرمز رنگ و دردناک هستند و تا چند روز روی پوست جا خوش میکنند. استفاده از لوسیونهای پاککننده و کرمهای مرطوبکننده و جلوگیری از خشک شدن پوست میتواند بهترین راه مقابله با جوشهای استرسی باشد.
Views: 3