۱۴ اشتباه رایج در خانه‌تکانی
۱۴ اشتباه رایج در خانه‌تکانی
وقتی زمان خانه‌تکانی می‌رسد ممکن است فوراً سراغ روتین معمول تمیزکاری‌هایتان بروید، بدون اینکه فکر کنید شاید لازم باشد چیزهایی را تغییر دهید. حتی شاید ندانید که برخی از عادت‌های شما در تمیزکردن خانه در واقع بیشتر ممکن است خانه‌تان را آلوده کنند تا تمیز!

استفاده از وسایل پاک‌سازی که خودشان آلوده‌اند

به گزارش پایگاه خبری شباویز،وسایل تمیزکاری شما لزوماً خودشان تمیز نمی‌شوند و اتفاقاً چون مرتباً آنها را برای زدودن کثیفی‌ها به کار می‌برید واقعاً آلوده‌اند. پس وسایل تمیزکاری را زودبه‌زود تمیز و ضدعفونی کنید تا هم کارکرد بهتری داشته باشند و آلودگی‌ها را هم پخش نکنند. تمیزکردن خانه واقعاً تا حدود زیادی به ابزارهایی بستگی دارد که از آنها استفاده می‌کنید. پیش از شروع اول مطمئن شوید که تمام وسایل تمیزکاری‌تان تمیز هستند تا میکروب و گردوخاک و آلودگی را در تمام خانه پخش نکنید. پارچه‌های گردگیری، برس‌ها و سر تی‌ها را بشویید و وسایلی مانند برس دستشویی را بعد از هر بار استفاده ضدعفونی کنید.

اول ضدعفونی می‌کنید، بعد تمیزکاری

تمیزکردن با ضدعفونی‌کردن فرق دارد و تفاوت این دو می‌تواند سطحی را تمیز یا کثیف‌تر کند. تمیزکردن هرچند تا حدودی آلودگی‌ها را از سطح پاک می‌کند؛ اما ضدعفونی‌کردن با استفاده از مواد شیمیایی که وجود دارد میکروب‌ها را می‌کشد. اگر سطحی پوشیده از گردوخاک باشد، ضدعفونی‌کننده نمی‌تواند میکروب‌ها را خوب از بین ببرد و به همین دلیل، اول باید سطح را خوب تمیز کنید. پیش از اینکه سراغ اسپری ضدعفونی‌کننده بروید، سطح را از گردوخاک و آلودگی‌ها پاک کنید تا ضدعفونی‌کننده خوب اثر کند.

لکه‌ها را به‌جای لکه‌برداری می‌سابید

لکه‌ها را معمولاً باید فوراً و همان زمان که ایجاد می‌شوند لکه‌زدایی کنید تا پایدار نشوند. اگر فکر می‌کنید لکه را می‌توانید با سابیدن از بین ببرید در واقع مشکل را بدتر و لکه را سرسخت‌تر می‌کنید. سابیدن لکه باعث می‌شود لکه پخش شده و بیشتر به عمیق ماده فروبرود یا حتی به فیبرهای پارچه یا بافت سطح آسیب بزند. همیشه اول لکه را با پارچه‌ای تمیز لکه‌گیری کنید تا هر ماده‌ای که روی سطح است حذف شود. سپس با روش لکه‌برداری متناسب با جنس لکه، آن را پاک کنید.

سطح را اسپری می‌کنید و فوراً مشغول پاک‌سازی می‌شوید

ضدعفونی‌کننده‌ها معمولاً کمی زمان نیاز دارند تا کار کنند، پس اگر می‌خواهید تمیزکاری‌تان بهتر نتیجه دهد باید صبور باشید. در برخی موارد، سطح نیاز دارد چند دقیقه زیر ماده ضدعفونی‌کننده بماند تا میکروب‌ها و آلودگی‌ها خوب از بین بروند. همیشه پیش از مصرف، برچسب روی محصول را خوب بخوانید تا مشخص شود بهترین نحوهٔ استفاده از آن چیست.

سطوح را با اسفنج تمیز می‌کنید

روی سطوح را با اسفنج تمیز نکنید. اسفنج‌های آشپزخانه برای زدودن باکتری‌ها مناسب نیستند؛ چون حفره دارند که باعث انتقال آلودگی‌ها و میکروب‌ها به سطوح دیگری که تمیز می‌کنید می‌شوند. برای پاک‌کردن سطوح از دستمال‌های تمیز میکروفایبر استفاده کنید.

همه جای خانه را با یک دستمال تمیز می‌کنید

استفاده از یک دستمال ثابت برای تمیزکردن تمام قسمت‌های خانه کار درستی نیست. چون میکروب‌ها و آلودگی‌ها به‌راحتی بین اتاق‌ها منتشر می‌شوند و قطعاً این چیزی نیست که دوست داشته باشید. برای تمیزکردن هر قسمتی از خانه، دستمال جداگانه‌ای در نظر بگیرید و دستمال‌ها را نیز مکرراً بین استفاده‌ها بشویید.

هوای خانه را خوب تهویه نمی‌کنید

وقتی از پاک‌کننده‌های شیمیایی مثل سفیدکننده استفاده می‌کنید تهویهٔ محیط خیلی مهم است. حین استفاده از این مواد، بو و بخار آنها در هوا پخش می‌شود و ریه‌ها را تحریک می‌کند. پس حتماً تهویه را روشن کنید یا پنجره‌ها را باز بگذارید و به‌محض تمیزکردن محل، از آن قسمت دور شوید.

از پایین‌به‌بالا تمیز می‌کنید

اگر گردگیری را از زمین شروع کنید، جاذبه می‌تواند تمام تلاش‌های شما را در تمیزکردن خانه خنثی کند. وقتی سطحی بالاتر از زمین را تمیز می‌کنید ذرات گردوخاک و دیگر ریزه‌ها روی زمین می‌افتند که اگر قبلاً زمین را تمیز کرده باشید، مجبور می‌‌شوید دوباره آن را تمیز کنید یا جارو بکشید. پس همیشه از بالاترین قسمت شروع کنید و به‌نوبت پایین بیایید.

در یک روز آفتابی و گرم پنجره‌ها را تمیز می‌کنید

گرمای خورشید، پاک‌کننده‌های شیشه را فوراً تبخیر می‌کند و وقتی پاک‌کننده روی شیشه خشک می‌شود روی آن لک و رد می‌اندازد. پس شیشه‌های پنجره را در یک روز ابری و خنک تمیز کنید.

از شوینده‌های قوی استفاده می‌کنید

تمیزکننده‌های چندمنظوره تصادفاً به سطوح آسیب نمی‌زنند، بلکه واقعیت این است که هر سطحی، محلول مناسب خود را می‌خواهد. برای سطوح گرانیتی از پاک‌کننده‌های حاوی سرکه استفاده نکنید، برای سطوح چوبی از پاک‌کننده‌ای ملایم استفاده کنید تا پولیش چوب از بین نرود و از ضدعفونی‌کننده‌هایی مانند وایتکس زیاد استفاده نکنید.

گرمای خورشید، پاک‌کننده‌های شیشه را فوراً تبخیر می‌کند و وقتی پاک‌کننده روی شیشه خشک می‌شود روی آن لک و رد می‌اندازد. پس شیشه‌های پنجره را در یک روز ابری و خنک تمیز کنید

فراموش می‌کنید پاکت جاروبرقی را عوض کنید

بهتر است قبل از اینکه پاکت جاروبرقی کاملاً پُر شود آن را عوض کنید تا هم جاروبرقی عملکرد بهتری داشته باشد و هم خاک‌ها و آلودگی‌ها پخش نشوند. علاوه بر خالی کردن یا تعویض پاکت جاروبرقی، هر بار فیلتر آن را نیز بشویید یا عوض کنید تا عملکرد بهتری داشته باشد.

لولهٔ تخلیه زیر سینک را تمیز نمی‌کنید

یادتان باشد لوله تخلیه زیر سینک ظرف‌شویی و روشویی را مرتباً تمیز کنید. این کار جلوی انتشار بوهای نامطبوع را می‌گیرد.

از پاک‌کننده‌های تاریخ مصرف گذشته استفاده می‌کنید

شاید فکر کنید نیازی نیست؛ اما پاک‌کننده‌ها و شوینده‌ها هم «بهترین مصرف تا تاریخ …» دارند. این مواد درصورتی‌که تاریخ مصرفشان گذشته باشد اثر کمتری دارند.


بالش‌ها را نمی‌شویید

بالش‌های خواب بیشتر از خیلی از قسمت‌های خانه میکروب جمع می‌کنند و فقط شستن روبالشی‌ها کافی نیست. خوب است سالی حداقل دو بار بالش‌ها را بشویید. اگر از بالش‌های بازاری استفاده می‌کنید، دستورالعمل شستشوی آن را بخوانید. اگر بالشتان بعد از شستشو صاف شد، تنظیم خشک‌کن لباسشویی را روی خشک‌کن پشم بگذارید یا توپ خشک‌کن لباسشویی بیندازید تا بالش پف کند.

Views: 2

  • نویسنده : مریم مرادیان نیری