به گزارش پایگاه خبری شباویز به نقل از ایرنا ،رییس مرکز پیش بینی اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد گفت: این هشدار برای شهرستان های گرمسیری و سردسیری استان در روزهای نوزدهم تا بیست و سوم فروردین صادر شده است.
ولی بهره مند روز یکشنبه افزود: با توجه به بررسی نقشه های پیش یابی هواشناسی کهگیلویه و بویراحمدبر اثر فعالیت این سامانه رگبار ،تگرگ و باران بهاری در استان پیش بینی شده است.
وی بیان کرد:آبگرفتگی جزیی معابر و رعد و برق و تگرگ به صورت نقطه ای از ویژگی های این سامانه است.
بهره مند تصریح کرد: احتیاط در تردد بین شهری،خودداری از فعالیت های کوهنوردی،پناه گرفتن کشاورزان و دامپروران در مکان های امن هنگام بروز رعد و برق و خودداری از چرای دام در مناطق مرتفع از نکاتی است که شهروندان کهگیلویه و بویراحمدی باید در زمان فعالیت این سامانه رعایت کنند.
هشدار زرد برای شرایط جوی، هنگامی صادر می شود که اثرات منفی ضعیفی از جمله اختلال در سفرها در برخی نقاط ایجاد شود. در این سطح از هشدار، بیشتر افراد ممکن است بتوانند
به کارهای روزمره خود ادامه دهند اما برخی دیگر بسته به مکان و یا نوع فعالیت آنها بیشتر تحت تأثیر قرار میگیرند. بنابراین توجه به محتوی هشدار و ارزیابی اینکه آیا فعالیت افرادمیتواند تحت تأثیر این هشدار قرار گیرد مهم است.مسئولان باید از وجود پدیده جوی آگاه بوده و تدابیر لازم را در صورت نیاز اتخاذ کنند.
رییس مرکز پیشبینی اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد گفت:میانگین بارندگی های سال آبی جاری در استان به ۵۵۵ میلیمتر رسیده که بررسی آمارها نشان می دهد ۹۷درصد از بارندگی ها نسبت به دوره بلند مدت در استان محقق شده است.
بهره مند افزود: میانگین بارش های بلند مدت کهگیلویه و بویراحمد ۵۸۳ میلیمتر است.
یک سال آبی در ایران از اول مهر شروع میشود و تا ۳۱ شهریور سال بعد ادامه می یابد.
وی با اشاره به اینکه میانگین بلندمدت بارندگی های استان تا به این وقت از سال (فروردین ماه)۵۰۷ میلیمتر است ،تاکید کرد: میزان بارندگی های امسال بیشتر از میانگین بلند مدت برآورد می شود.
رییس مرکز پیشبینی اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد با یادآوری اینکه سال آبی گذشته تا به این وقت از سال (فروردین) به طور میانگین ۶۷۱ میلی متر باران در ایستگاه های هواشناسی استان ثبت شده بود، تصریح کرد: میانگین بارندگی های امسال نسبت به مدت مشابه ۱۱۵ میلیمتر کاهش یافته است.
بهره مند عنوان کرد: ایستگاه های لنده و یاسوج با ثبت ۷۳۲ و ۶۵۲میلی متر باران در سال آبی جاری رکوردار بارندگی های امسال هستند.
وی تصریح کرد: از ابتدای مهرماه سال ۱۴۰۲ تاکنون همچنین در سی سخت ۵۵۴،دوگنبدان ۴۶۵،مارگون ۵۵۷، دهدشت ۵۴۱ و لیکک ۴۰۹ و امامزاده جعفر ۴۸۸میلی متر باران گزارش شده است.
رییس مرکز پیش بینی اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: میزان بارش بلند مدت سالانه در ایستگاه یاسوج ۷۹۶، سی سخت ۶۹۶.۷، دوگنبدان ۴۳۷.۴، دهدشت ۵۰۳، لیکک ۴۰۶.۷ ، مارگون ۶۲۶ و منطقه امامزاده جعفر ۴۴۱ میلی متر است.
Views: 2