صادرات ماهیان سردآبی کهگیلویه و بویراحمد به‌نام سایر استان‌ها به خارج کشور
صادرات ماهیان سردآبی کهگیلویه و بویراحمد به‌نام سایر استان‌ها به خارج کشور
۲۲ هزار تن ماهی سردآبی در کهگیلویه و بویراحمد تولید می‌شود که برخی‌ها ظرفیت صادرات دارد اما محصولات استان به‌نام سایر استان‌ها صادر می‌شود‌.

به گزارش پایگاه خبری شباویز به نقل از خبرگزاری فارس، ۲۷۱ مزرعه پرورش ماهی در استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که با توجه به چهار هزار و ۷۷ مزرعه پرورش ماهی در کشور ۶.۶ درصد مزارع پرورش ماهیان کشور در این استان است که ۴۴۶ مزرعه فعال بوده است.

سالانه ۲۲ هزار تن ماهی سردآبی از این مزارع تولید می‌شود که ۱۰ درصد ماهی قزل‌آلای مورد نیاز کشور در کهگیلویه و بویراحمد تولید می‌شود که پس از لرستان و چهارمحال و بختیاری رتبه سوم تولید ماهیان سردآبی کشور در اختیار این استان است و نشان می‌دهد ظرفیت صادرات ماهی با کیفیت این استان به خارج از کشور فراهم است.

عزیزالله جعفری یکی از فعالان حوزه شیلات گفت: ۱۰۰ تن ماهی استان کهگیلویه و بویراحمد به نام سایر استان‌ها به کشورهای کویت، امارات، عراق و روسیه ارسال شد.

وی از مسوولان خواست با توجه به ظرفیت صادرات ماهیان سردآبی زمینه برای صادرات ماهی قزل‌آلای تولید استان به نام خود استان و از گمرک کهگیلویه و بویراحمد به خارج کشور فراهم شود.

عزیزی با اشاره به نقش زنجیره ارزش در بخش شیلات و گیاهان دارویی گفت: مسوولان همه همت خود را برای ایجاد زنجیره ارزش بخش شیلات و گیاهان دارویی به کار بگیرند.

سید احسان عسکری معاون اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد هم با اشاره به تولید ۲۲ هزار تن ماهی سرد آبی در استان گفت: ظرفیت صادرات استان پنج هزار تن است که باید زمینه صادرات از گمرک استان فراهم شود.

یوسفی از اعضای اتاق بازرگانی یاسوج گفت: تولید کنندگان وتجارت استان باید در نمایشگاه‌های بین‌المللی حاضر شوند و با راه‌های صادرات محصولات آشنا شوند.

ماهی تولید کهگیلویه و بویراحمد هم مانند صنایع دستی و دیگر محصولاتی با کیفیتی که در این استان تولید می‌شود بدون برندسازی به نام سایر استان‌ها و از گمرکی به غیر از گمرک این استان به خارج از کشور صادر می‌شود.

در حالی که اگر زمینه برای صادرات محصولات استان فراهم شود می‌تواند در توسعه این استان نقش بزرگی ایفا کند و سبب خروج از محرومیت شود.

Views: 1