به گزارش پایگاه خبری شباویز به نقل از ایرنا،سال آبی جاری یکی از خشک ترین پاییزهای دوره های اخیر در کهگیلویه وبویراحمد در سال های اخیر تجربه شد اما این استان زمستان پربارانی را پشت سر گذاشت و بارندگی های نخستین ماه بهار هم بیشتر از نرمال بود امری که امیدها را برای درآمد خوب زراعت کاران استان زنده کرده است.
حدود ۹۰ هزار هکتار از ۱۳۳ هزار هکتار زمین زراعی کهگیلویه و بویراحمد دیم است به همین دلیل در سال های خشکسالی بخش زیادی از محصولات زراعی نابود می شود اما امسال با سخاوت آسمان و حمایت های دولت آن طور که کارشناسان پیش بینی کرده اند سال پرمحصول و پردرآمدی در انتظار بهره برداران است.
بارندگی های امسال براساس آخرین آمار
ولی بهره مند،رییس مرکز پیشبینی اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد گفت: بارندگی های پاییزی سال زراعی جاری کمتر از نرمال بود اما باران های زمستان نرمال و نخستین ماه بهار نیز بیشتر از نرمال گزارش شده است.
براساس آحرین آمار که هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد در روز بیست و پنجم فروردنی ماه امسال اعلام کرده میانگین بارندگی های سال آبی جاری در استان به ۵۶۰ میلیمتر رسیده که بررسی آمارها نشان می دهد ۹۸.۱درصد از بارندگی ها نسبت به دوره بلند مدت در استان محقق شده است.
این درحالی است که میانگین بارندگی سال زراعی جاری در کهگیلویه وبویراحمد تا پایان اسفند ماه سال ۱۴۰۲ معادل ۳۷۲ میلیمتر بوده به عبارت بهتر بارندگی های بهاره ۱۷۸ میلیمتر گزارش شده که این آمار به آن معناست که کشتزارهای دیم کهگیلویه و بویراحمد در فروردین امسال سیراب شدند و زمینه برای سالی پرمحصول فراهم شد.
میانگین بارش های بلند مدت کهگیلویه و بویراحمد ۵۸۳ میلیمتر است.
پیش بینی برداشت ۲۲۷ هزار تن محصول زراعی
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: براساس برآورد و پیش بینی های کارشناسی صورت گرفته بهار و تابستان امسال ۱۸۰هزار تن گندم در کشتزارهای استان برداشت می شود.
اسماعیل احمدی افزود: این درحالی است که پارسال ۱۷۰هزار تن محصول از گندمزار های کهگیلویه و بویراحمد برداشت شده بود.
وی تاکید کرد: با وجود بارش های مطلوب امسال و براساس بازدیدهای میدانی کارشناسان به ویژه در فروردین ماه انتظار می رود سال پر برکتی برای زراعت کاران در پیش باشد.
احمدی تصریح کرد: پیش بینی های کارشناسان جهاد کشاورزی استان نشان می دهد همچنین امسال ۴۶ هزار تن محصول جو و یکهزار تن دانه های روغنی کلزا در استان برداشت شود.
برنامه ریزی برای خرید تضمینی محصولات زراعی
مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی کهگیلویه و بویراحمد گفت:با توجه به در پیش بودن فصل برداشت غلات راه اندازی هشت مرکز خرید تضمینی گندم در مناطق مختلف این استان راه اندازی پیش بینی شده است.
ابوالحسن صداقت کیش اظهار داشت: امسال هر کیلوگرم گندم سیلویی به نرخ ۱۷۵هزار ریال و هرکیلوگرم گندم دوروم به نرخ ۱۸۰ هزار ریال از بهره برداران استان خریداری می شود.
وی تصریح کرد: کالیبره کردن باسکول ها به منظور اندازه گیری دقیق وزن محصولات، تامین کارشناسان ذیحساب و تشخیص خرید محصولات و آماده سازی مراکز خرید برنامه ریزی های انجام شده برای خرید تضمینی گندم در استان است.
صداقت کیش گفت: پول خرید تضمینی محصولات زراعی نیز یک تا حداکثر هفت روز پس از تحویل محصولات به حساب بهره برداران واریز می شود.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی کهگیلویه و بویراحمد به بهره بردارانی که قصد فروش محصولات خود به دولت را دارند توصیه کرد مشخصات و شماره حساب خود را به طور دقیق در سامانه خرید تضمینی وارد کنند تا روند پرداخت مطالبات آنان در کمترین زمان ممکن صورت گیرد.
همراهی دولت از کاشت تا برداشت
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: به منظور حمایت از تولید محصولات زراعی طرح کشت قراردادی این استان در دست اجراست.
داریوش حصار افزود:ارائه کود فسفاته به صورت اعتباری به کشاورزان، تخفیفات بیمه ای و تشویقی پرداخت کرایه حمل از مراکز خرید از جمله این حمایت هاست.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: طرح جهش تولید از دیگر برنامه های حمایتی دولت در دیمزارهای گندم، جو، محصولات علوفه ای، گیاهان دارویی و حبوبات در این استان است.
سید علی معتمدی پور اظهار کرد: خرید تضمینی محصولات، تامین کود و بذر یارانهای، اختصاص یارانه بیمه محصولات دیم، اعطای تسهیلات قرضالحسنه و آموزش های رایگان به کشاورزان از جمله مشوق هایی هستند که جهت افزایش بهره وری در اراضی دیم کشور، در طرح جهش تولید در دیمزارها و با همکاری ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در اختیار کشاورزان قرار داده می شوند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: طرح جهش تولید در دیمزارها، برای سومین سال پیاپی برای محصولات اساسی از جمله گندم، جو، محصولات علوفه ای، گیاهان دارویی و حبوبات در استان در حال اجراست.
معتمدی پور عنوان کرد:: استفاده از کودهای بذرمال موجب جوانهزنی سریعتر و همچنین افزایش عملکرد محصول می شود.
معتمدی پور همچنین با اشاره به اجرای ۲ پایگاه نوآوری یافته های تحقیقاتی کشت دیم در سطح استان، ادامه داد: یکی از اهداف مهم طرح دانش بنیان جهش تولید در دیمزارها، افزایش ضریب نفوذ دانش در بین کشاورزان است که به این منظور و با توجه به دستورالعمل های ارسالی از وزارت جهاد کشاورزی، برنامه ریزی های لازم جهت اجرای پایگاه های نوآوری در دو اقلیم گرمسیر و سردسیر استان انجام گرفته است.
سالانه ۹۷۲ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در استان کهگیلویه و بویراحمد تولید میشود.این استان ۲۷۰ هزار هکتار زمین کشاورزی دارد که ۱۶۰ هزار هکتار آن زراعی است.
سالیانه بیش از ۵۰۰ هزار تن محصول معادل نیمی از کل تولیدات کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در ۱۴۵ هزار هکتار مزرعه این استان کشت و تولید می شود که بیش از ۱۴۰ هزار تن از این میزان گندم است.
کهگیلویه و بویراحمد با مساحتی حدود ۱۶ هزار و ۲۴۹ کیلومترمربع، سرزمینی مرتفع و کوهستانی با اقلیم سردسیری و گرمسیری در جنوب غربی ایران قرار دارد.
این استان با ۷۲۶ هزار نفر جمعیت یک درصد مساحت کشور را در اختیار دارد.
Views: 2