به گزارش پایگاه خبری شباویز،نشست خبری پیرامون اعلام برنامه ها و تبیین دستاوردهای سازمان اوقاف و امور خیریه، امروز نهم مهرماه در آستانه هفته وقف با حضور حجت الاسلام غلامرضا عادل، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه، حجت الاسلام محمدکاظم موسوی متقی، مدیرکل فرهنگی این سازمان و جمعی از خبرنگاران در سالن جلسات سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد.
حجت الاسلام عادل ضمن تبریک فرارسیدن هفته وقف به واقفان، خیران و نیکاندیشان، هفته وقف را فرصت مناسب برای بیان دستاوردهای سازمان اوقاف و امور خیریه دانست و با اشاره به تغییر روز وقف بنابر مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی از ۲۷ صفر به ۱۷ ربیع الاول گفت: با توجه به اینکه هویت سازمان اوقاف را مردم شکل می دهند و سازمان امانتدار مردم در تولیت موقوفات است، خود را موظف به شفاف سازی در حوزه طرح ها، برنامه ها و عملکرد سازمان می دانیم و همواره شفاف سازی را سرلوحه کار خود قرار داده ایم و در این راستا سازمان اوقاف بیشترین نشست های خبری و اطلاع رسانی را بین سایر دستگاه ها داشته است.
وی اظهار کرد: سازمان اوقاف تاکنون برنامه های رسانه ای بسیاری را تولید کرده که از رسانه ملی پخش شده و بیشترین حضور در کانالها و پیام رسانهای مجازی را داشته است. بیش از یک هزار کانال از سوی بقاع متبرکه در فضای مجازی راه اندازی شده و اقدام به جریان سازی کرده اند. همچنین شفاف سازی آماری در بقاع متبرکه و موقوفات در حوزه مساحت موقوفات، نیات واقفان و … صورت گرفته که در سامانه مربوطه در سازمان اوقاف ثبت شده است.
حجت الاسلام عادل با تاکید بر اینکه سازمان اوقاف یکی از مردمی ترین نهادها محسوب می شود، افزود: این سازمان یکی از جدیترین نهادها در ثبت اسناد و املاک است که امروز بسیار مورد توجه است. درواقع سازمان اوقاف سالهاست خود را در این زمینه موظف کرده و در حوزه ثبت اسناد دارای شفاف ترین عملکرد مالی است. هزینهکردها نیز مشخص است. ما در سازمان اوقاف از مصوبه مجلس در خصوص تحقیق و تفحص استقبال کردیم، چون دارای عملکرد دقیق در عرصه های مختلف هستیم. حفظ و صیانت از موقوفات را خیلی جدی می دانیم و پاسخگویی به دستگاههای نظارتی کار مستمر و جاری در این سازمان است و پاسخگویی به سوالات نمایندگان مجلس و سوالات مردم در سامانه رصد انجام می شود و اینجانب به عنوان سخنگوی سازمان اوقاف خود را ملزم می دانم در خصوص برنامه های سازمان پاسخگو باشم و اگر ابهام باشد با اطلاع رسانی رفع خواهیم کرد تا مردم خیالشان راحت باشد اگر وقفی انجام دادند در چه مرحله ای است و چگونه از آن بهره برداری می شود.
وی در ادامه به شرح اقدامات صورت گرفته در بخشهای مختلف سازمان پرداخت و عنوان کرد: یکی از عرصه های مهم در سازمان اوقاف مجموعه روابط عمومی است که وظیفه اطلاع رسانی را در ستاد و شهرستانهای بر عهده دارند. تشکیل مرکز اسناد شامل ۴۰۰ هزار سند از فیلم و نشریات، هزاران دقیقه مستندسازی، تولید ۹۰ عنوان فیلم مستند، تولید مجموعه تلویزیونی «خانه روشنا» که ۱۰ قسمت است و از رسانه ملی پخش خواهد شد، همکاری در اجرای برنامه هایی مانند: صدره، محفل و … تعامل پررنگ با خبرنگاران و اصحاب رسانه از جمله اقدامات این بخش است.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۱ تاکنون بیش از ۱۰ هزار عنوان برنامه تولید شده، بیش از یک ترابایت عکس تهیه شده، بیش از ۱۲ هزار پست در فضای مجازی منتشر شده و طراحی ۹۰ عنوان پوستر صورت گرفته است.
وی گفت: سازمان اوقاف در عرصه موقوفات سه وظیفه بر عهده دارد، اول حفظ موقوفات، دوم بهره برداری و سوم اجرای نیت است که به عنوان مثال، حفظ موقوفه شامل اخذ اسناد، دعاوی حقوقی، طراحی شیوه بهره برداری و احیای اراضی را شامل می شود. در حال حاضر یک و نیم میلیون رقبه وجود دارد که فعالیت وسیع دارند و تخصیص و بازشناسی شناسه ملی موقوفات در دستور کار است که با تعامل سازمان اوقاف با سازمان ثبت اسناد انجام شده و از سال گذشته بیش از ۵۰ هزار موقوفه دارای شناسه شده اند و در این راستا تفاهم نامه ای بین سازمان اوقاف و سازمان ثبت اسناد منعقد شده است و در یکسال گذشته برای بیش از ۲۱ هزار پلاک، سند تک برگ صادر شده که ۲۵۱ هزار هکتار را شامل می شود.
حجت الاسلام عادل اظهار کرد: از اقدامات دیگر جمع آوری اسناد وقفی نزد اشخاص و تبدیل اسناد مالکیت دفترچه ای به تک برگی، مرمت چهار هزار سند وقف نامه قدیمی و تهیه فهرست الکترونیکی از اسناد است که ۲۵۰ هزار برگ اسناد به صورت الکترونیکی ثبت شده است. همچنین سازمان اوقاف یکی از نهادهایی است که در عرصه ورود به فناوری نوین جزء پیشگامان بوده و توسعه میز خدمت برای مردم، تبادل خدمات ملی بین دستگاهی، جلوگیری از زمین خواری، راه اندازی شناسه ملی شمس که هوشمندسازی مکاتبات اداری است، حمایت و مشارکت از طرح ها و شرکتهای دانش بنیان در عرصه سرمایه گذاری در حوزه هایی مانند کشاورزی، دامپروری و تجهیزات پزشکی از دیگر اقدامات این سازمان به شمار می آید.
وی عنوان کرد: برخی شرکتهای دانش بنیان در سازمان اوقاف مستقر شده اند و در هفته وقف برای حضور اصحاب رسانه در این شرکتها برنامه داریم. برای حمایت از رشد و اشتغال شرکتهای دانش بنیان برنامه داریم که گروه زرین رویش ماندگار، سامانه آزمای قائم، دانش سلامت کوثر، فن گستران خودروی توسن، فناوران سلامت تپش و تولید ماهی در قفس از جمله این شرکتها هستند. در عرصه های علمی و پژوهشی، سازمان اوقاف در چند جبهه در حال فعالیت است. در این زمینه پژوهشکده وقف راه اندازی شده و از مهمترین اقدامات صورت گرفته، تنطیم سند ملی وقف است که موجب وحدت رویه در این زمینه می شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف با اشاره به شش عنوان طرح پژوهشی و دهها عنوان طرح های علمی که از سوی سازمان انجام شده، افزود: یک مجموعه ۱۰ جلدی منتشر شده که شامل ادعیه و زیارات جمع آوری شده است و در هفته جاری رونمایی می شود. ترجمه تفسیر لاهیجی و چند نمونه تفسیر قرآن نیز منتشر شده که بزودی رونمایی می شود.
وی در رابطه با تأسیس مرکز خیریه در سازمان اوقاف در دوران مدیریت جدید این سازمان گفت: از اقدامات ویژه این بخش، ساماندهی و کمک به ایتام و نیازمندان، تهیه دارو کمک به درمان نیازمندان و امر ازدواج و مساعدت برای تجهیز و احداث مراکز درمانی و کمک به مراکز خیریه است. یکی از کارها امضای تفاهم نامه ساخت بیمارستان روحانی نژاد در شهر ری است که ۲۷ تیر امسال عملیات عمرانی آن شروع شده و ظرف ۵ سال به بهره برداری می رسد.
حجت الاسلام عادل به فعالیت های وسیع که در بخش قرآنی انجام می شود، اشاره کرد و گفت: مسابقات بین المللی قرآن کریم بهمن ماه امسال برگزار می شود و از جمله اقدامات این بخش، برگزاری دوره های ارتقای حافظان و قاریان و ارتقای داوران بوده است. همچنین فعالیت وسیع قرآنی در بقاع متبرکه انجام می شود و از برنامه های شاخص قرآنی نیز حمایت به عمل می آید.
وی عنوان کرد: در معاونت فرهنگی و اجتماعی نیز همان طور که در اکثر مناسبتها نشستهای خبری برگزار شده و در رابطه با برنامه ها اطلاع رسانی شده است، اخیرا برنامه اربعین و راه اندازی ۳۶۱ موکب را داشتیم، ماه رمضان، ضیافت الهی و نشاط معنوی و از ابتدای سال ویژه برنامه آرامش بهاری اجرا شد که حدود ۳ هزار بقعه متبرکه در این برنامه ها شرکت کردند. در ایام تابستان و اوقات فراغت ۱۰۰۰ بقعه برنامه های مختلف فرهنگی اجرا کردند بیش از ۷ هزار مبلغ به دوره های آموزشی بقاع اعزام شده اند. همچنین طرح هایی مانند شمیم خدمت و قرار دوازدهم را داریم و در طرح شمیم حسینی،حمایت از هیئات مذهبی را داشتیم که ۶۸ میلیارد تومان مورد حمایت قرار گرفتند. در برنامه مهر تحصیلی ۴۰ هزار بسته تحصیلی در اختیار استانها قرار گرفت که بین دانش آموزان نیازمند توزیع کنند و در این زمینه خود را متعهد می دانیم که اقلام را با کیفیت مناسب تهیه کنیم و بدون آرم و نشان حمایتی تولید می شود که افراد در عین کرامت استفاده کنند.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه در پایان به برنامه های هفته وقف اشاره کرد و گفت: تجلیل از خیران، خادمان امامزادگان، خبرنگاران، امنای موقوفات و اصحاب وقف از جمله برنامه های هفته وقف است که هفته آینده ۱۷ مهر در قالب همایش یاوران وقف با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر مسئولان در مجموعه ارم برگزار می شود.
وی از ۸۵۰ وقف جدید از سال گذشته تاکنون خبر داد و تصریح کرد: به مناسبت هفته وقف، شش نشست تخصصی با موضوعات قرآنی، امور خیریه، وقف و منابع طبیعی، وقف و مسئولیت اجتماعی و وقف و دانش بنیان با حضور اسایتد دانشگاه و حوزه برگزار می شود و قرار دوازدهم این ماه به صورت ویژه برگزار خواهد شد و همچنین برنامه وسیعی برای حضور مسئولان در شبکه ملی به منظور پاسخگویی به سوالات و شفاف سازی از اقدامات سازمان اوقاف در نظر گرفته شده. مجموعه پوسترهای نمایشگاهی با امتیاز ویژه هوش مصنوعی در هفته وقف در بقاع شاخص به نمایش گذاشته میشود. کلنگ زنی چند پروژه برنامه ریزی شده و در هفته وقف سه تور خبرنگاری خواهیم داشت که در سه موضوع موقوفات شاخص، شرکتهای دانش بنیان و مراکز درمانی برگزار می شود. برپایی ایستگاه همه واقف باشیم در سطح شهر، دیدار با مسئولان و سخنرانی پیش از خطبه نماز جمعه، نواختن زنگ وقف در مدارس، غبارروبی بقاع متبرکه، دیدار با خانواده شهدا و برگزاری برنامه های فرهنگی و ورزشی از دیگر اقدامات برنامه ریزی شده در هفته وقف است.
Views: 1