به گزارش پایگاه خبری شباویز، حجتالاسلام غلامرضا عادل، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه در نشست خبری چهل و ششمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم که امروز ۲۱ آبان در سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد، گفت: اگر بخواهیم فعالیتهای سازمان اوقاف و امور خیریه را عنوان کنیم علاوه بر رسیدگی به بحث موقوفات و اماکن مذهبی که از مأموریتهای سازمان هست، همواره یکی از افتخاراتش خادمی عرصه قرآن بوده و جزء وظایفش تلقی شده است.
وی اظهار کرد: در همین راستا در بقاع متبرکه شاهد انجام فعالیت های قرآنی هستیم. مانند محافل انس با قرآن کریم که امروز قوی ترین محافل قرآنی با حضور اساتید داخل و خارج از کشور در آستان مقدس امامزادهها در حال برگزاری است و استقبال مردم، رونق خاصی به جلسات داده و کرسی های قرائت قرآن به صورت ثابت در بقاع متبرکه برگزار می شود.
حجت الاسلام عادل افزود: آموزش قرائت و حفظ قرآن از محورهای فعالیت در آستان مقدس امامزادگان است و با توجه به ظرفیت بقاع متبرکه و تفاهم نامه هایی که منعقد شده، فعالیت های قرآنی در این اماکن مقدس رونق گرفته است. جلسات تخصصی تفسیر قرآن نیز در طول سال و همچنین به صورت ویژه با همکاری ستاد تفسیر حوزه علمیه قم و سازمان اوقاف و امور خیریه در ایام ماه رمضان در بقاع متبرکه برگزار می شود.
وی با بیان اینکه کارگاه های تفسیر قرآن با حضور مبلغان به صورت ویژه فعالیت می کنند، عنوان کرد: در سازمان اوقاف، چاپ مصحف شریف را در دستور کار خود داریم و در سال جاری ۲۱ هزار جلد مصحف شریف چاپ و به مساجد و اماکن دینی و مذهبی اهدا شده و دو ترجمه در حال چاپ داریم که ترجمه دکتر توحیدی و برازش است و مورد توجه پژوهشگران بوده است که با پشتیبانی سازمان اوقاف انجام می شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: موقوفات قرآنی بخش قابل توجهی از موقوفات را از چاپ قرآن تا جلسات، مسابقات و دارالقرآن ها به خود اختصاص داده است و در نظر داریم توسعه پیدا کند. ۵۰۰ دارالقرآن در کشور وجود دارد که وقف شده اند.
وی افزود: مسابقات قرآن که به همت سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار می شود، مخصوص قشر خاصی نیست و افراد در محدوده سنی و سطح سواد مختلف و از نقاط مختلف کشور می توانند در این مسابقات شرکت کنند. متسابقان در مرحله شهرستانی، استانی و کشوری با یکدیگر به رقابت می پردازند. در مرحله کشوری در سالهای قبل با توجه به تعداد زیاد شرکت کنندگان و تفاوت سطح متسابقان، کیفیت مسابقات مورد نقد بود، تدبیری اندیشیده شده و در قالب مسابقات مقدماتی برترین ها یک بار دیگر به رقابت می پردازند و برگزیدگان در مرحله کشوری که افتتاحیه آن ۹ آذرماه در بجنورد است، شرکت می کنند.
حجت الاسلام عادل هدف از برگزاری مسابقات در استانها را فعال سازی سایر استانها در عرصه فعالیت های قرآنی عنوان کرد و گفت: مرحله کشوری مسابقات قرآن از ۹ تا ۱۸ آذر در خراسان شمالی برگزار می شود و در حوزه آقایان در قسمت نغمات دینی، در بخش دعاخوانی، ۱۵ نفر، اذان ۱۴ نفر و مدیحه سرایی ۱۶ گروه به رقابت می پردازند. در قسمت آوایی در بخش ترتیل ۲۳ نفر، حفظ کل ۲۵ نفر و حفظ ۲۰ جزء ۱۶ نفر به مرحله کشوری راه یافتند. در حوزه خواهران در بخش دعاخوانی ۱۷ نفر، مدیحه سرایی ۹ گروه به رقابت می پردازند. در قسمت آوایی در بخش قرائت ۱۸ نفر، ترتیل ۲۱ نفر، حفظ کل ۲۰ نفر و حفظ ۲۰ جزء قرآن ۱۷ نفر راه یافتند.
وی تصریح کرد: هدف از برگزاری مسابقات برای انس بیشتر مردم و خانواده ها با قرآن و عمل به آیات و دستورات الهی است. در شرایطی که شاهدیم در برخی نقاط دنیا به قرآن اهانت می شود باید برنامه های قرآنی را با اهتمام بیشتری برگزار کنیم.
لازم به ذکر است، پس از رونمایی پوستر چهل و ششمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم، قرعه کشی الکترونیکی متسابقان انجام شد.
Views: 6