به گزارش پایگاه خبری شباویز به نقل از ایرنا،آرش مصلح روز شنبه در جمع خبرنگاران کهگیلویه و بویراحمد در یاسوج اظهار کرد: هم اینک حجم مخزن سد چمشیر ۶۵۴ میلیون متر مکعب است.
وی افزود: رودخانه زهره در جریان است و بر اساس آمار و گزارشها، پس از احداث سد چمشیر، رهاسازی آب رودخانه و میزان آب رودخانه در پایین دست بیش از میزانی بوده که رودخانه در سالهای گذشته در این زمان از سال آب داشته است.
مدیرعامل شرکت آبمنطقهای کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: رهاسازی آب بر اساس درخواست کشاورزان و درخواست سازمان محیط زیست انجام میگیرد، و در حال حاضر سد چمشیر نقش تنظیم دبی آب رودخانه را دارد.
مصلح عنوان کرد: منطقه گرمسیر بافت جنگلی ندارد، اما گز در حاشیه رودخانه و جایی که رطوبت وجود داشته باشد میروید. چنانچه سد چمشیر نبود سیلاب وارد رودخانه میشد و همه این گزهایی که در حاشیه رودخانه سبز شدهاند با خود میبرد و آنها را تخریب میکرد، اما اکنون پوشش گیاهی گز در بیشهها بیشتر شده است و حتی مردم خیرآباد که آب سد کوثر از انجا عبور می کند، بخاطر وجود گزهایی که در منطقه بلند شدهاند گلایه میکردند.
مدیرعامل آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: پایین دست سد چمشیر هیچگونه جنگل و گیاهی وجود ندارد، تنها چیزی که وجود دارد بافت گیاهی گز هست، که عمدتاً در فصل بهار و تابستان رشد میکنند، و باید ببینیم در هفتههای آینده این منطقه چه شکلی میشود.
وی اظهار کرد: سد چمشیر از بهمن ماه ۱۴۰۲ تاکنون بیش از ۳۰۹ میلیون متر مکعب سیلاب را کنترل کرده است، در واقع سدهای استان کهگیلویه و بویراحمد سیلاب را میگیرند و کنترل میکنند و در زمان نیاز، کم کم آن را آزاد میکنند.
مصلح گفت: اگر کسی در جایگاه اعتراض باشد، سازمان محیط زیست و منابع طبیعی یا مردم پایین دست سد هستند که تاکنون هیچ اعتراضی نشده است و حتی اداره کل محیط زیست اعلام کرده که پرندگان سیبری روی سد چمشیر آمدهاند، قطعاً شرایط اکوسیستمی خوب بوده که این اتفاق افتاده است اگر سازمان محیط زیست اعتراضی بخاطر وضعیت اکوسیستم منطقه داشته باشد، اعتراض میکند.
سد چمشیر برروی رودخانه زهره ساخته شده این طرح در دور دوم سفرهیات دولت به کهگیلویه و بویراحمد (تیرماه ۱۴۰۲) به بهره برداری رسید، طی سال های گذشته بویژه درفصول بارندگی طغیان این رودخانه خسارت های زیادی به بار می آورد که که به همت دولت سیزدهم و راه اندازی این طرح علاوه بر جلوگیری از ویرانگری به بخش رونق کشاورزی رونق داد.
همچنین آبگیری سد بزرگ چمشیر اواخر دیماه سال ۱۴۰۱ با موفقیت انجام شد و نتایج پایش مستمر کیفیت آب مخزن به همراه کنترل و تنظیم میزان رهاسازی آب حاکی از کیفیت خوب آب پاییندست این سازه بزرگ آبی دارد.
به گفته کارشناسان، بعد از آبگیری سد چم شیر، کیفیت آب رودخانه زهره نسبت به گذشته نیز بهتر شده بطوری که این امر مهم در رونق کشاورزی مناطق پاییندست سد نقش مهمی داشته است.
Views: 3