آبرسانی از سد درودزن، سهم تأمین آب شیراز از منابع زیرزمینی را کاهش داد
آبرسانی از سد درودزن، سهم تأمین آب شیراز از منابع زیرزمینی را کاهش داد
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شیراز گفت:با راه‌اندازی خط دوم آب از سد درودزن در سال ۱۴۰۲، سهم منابع زیرزمینی تامین آب این شهر از ۷۲ درصد به ۶۷ درصد رسید.

به گزارش پایگاه خبری شباویز به نقل از ایرنا،بهمن بهروزی در این باره به خبرنگاران گفت: ۷۲ درصد آب تولیدی در شهرستان شیراز در سال ۱۴۰۲ از منابع زیرزمینی و ۲۸ درصد مابقی از منابع سطحی تأمین شد.

وی افزود: برای گذر از بحران کم‌آبی، شرکت آب و فاضلاب شهرستان شیراز با حفاری، تجهیز، مهندسی مجدد و همچنین بهسازی چاه‌ها در تلاش است تا از این بحران گذر کند.

به گفته بهروزی آبفا شیراز با اجرای طرح‌های مختلف سعی دارد مسائل کم‌آبی در فصل تابستان را مدیریت کند؛ اجرای خطوط انتقال آب و حفر چاه های جدید از جمله اقداماتی است که برای تأمین آب این کلان‌شهر انجام‌ شده است.

جزییات طرح

خط دوم آبرسانی از سددرودزن به شیراز مهرماه سال جاری (۱۴۰۲) همزمان با سفر رییس جمهور و هیأت دولت به استان فارس به بهره‌برداری رسید.

این طرح شامل ۷۸کیلومتر خط انتقال با لوله‌های فولادی به قطر یک هزار و ۶۷۶، یک هزار و ۸۰۰، یک هزار و۶۰۰، یک هزار و ۶۷۶ و یک هزار و ۴۰۰میلیمتر، یک ایستگاه پمپاژ شامل پنج دستگاه الکترو پمپ (۴+۱) با فشار ۲۵۰ متر، یک باب تصفیه‌خانه به ظرفیت سه مترمکعب درثانیه، چهار هزار و ۴۲۲ متر تونل لوله‌بر، ایستگاه پست برق ۶۶ به ۳/۶ کیلوولت، سه مخزن ذخیره بتنی شهری جمعاً به ظرفیت ۶۰هزارمترمکعب که آب تصفیه شده است که به وسیله جریان ثقلی و پمپاژ از محل تأمین به شهر شیراز انتقال می‌یابد.

سد مخزنی درودزن در پنجاه کیلومتری شمال غرب مرودشت و بر روی رود کر ساخته شده‌است. ساخت این سد در سال ۱۳۵۱ هجری خورشیدی به پایان رسید و آب آشامیدنی شهرهای شیراز و مرودشت و آب کشاورزی منطقه مرودشت و دشت کربال را تامین می‌کند.

مزایای طرح

شرکت آبفای شیراز اعلام کرد: با اجرای این طرح آب شرب پایدار بیش از ۴۰درصد جمعیت کلان شهر شیراز تأمین شد و وابستگی به منابع آب زیرزمینی کاهش یافت، همچنین ۲۲درصد هزینه‌ها با استفاده از مهندسی ارزش و بروز فرونشست احتمالی دشت شیراز کاهش خواهد یافت.

هزار کیلومتر نقشه‌برداری خطوط آب و فاضلاب در روستاها و شهرک‌های اقماری شیراز

مدیرعامل آبفا شیراز همچنین به عملیات نقشه‌برداری روستاها و شهرک‌های اقماری برای طراحی خطوط آب و فاضلاب به طول حدود هزار کیلومتر در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و گفت: با بررسی شبکه‌های آب و فاضلاب مناطق الحاق شده به شرکت آبفای شیراز و نیازسنجی این مناطق، به دلیل نبود نقشه‌های رقومی و دقیق از روستاها و شهرک‌های اقماری، در سال ۱۴۰۲ از حدود ۳۰ روستا نقشه‌برداری شد.

وی طول مسیر برداشت معابر برای طراحی شبکه آب و فاضلاب را حدود هزار کیلومتر اعلام کرد و گفت: علاوه بر تهیه نقشه‌های دقیق از معابر و پلاک‌ها، سایت مخازن، چاه ها و مسیر خطوط انتقال آب شرب نقشه برداری شده است.

مدیرعامل آب و فاضلاب شیراز ادامه داد: نقشه‌ها برای بررسی، کنترل و طراحی در اختیار دفاتر فنی آب و فاضلاب و همچنین واحد حقوقی قرارگرفته است.

Views: 2