نخستین علائم بیماری پارکینسون+ روش های جلوگیری از ابتلا
نخستین علائم بیماری پارکینسون+ روش های جلوگیری از ابتلا

یک متخصص مغز و اعصاب گفت: کافئین همراه با ماده دیگری در قهوه در پیشگیری از پارکینسون و دمانس لویی بادی تاثیرگذار است.

پایگاه خبری شباویز / محمدعلی غفاری متخصص مغز و اعصاب اظهار کرد: پارکینسون اختلالی همراه با لرزش، خشکی بدن، کاهش توانایی راه رفتن و تعادل و هماهنگی حرکات است؛ زوال عقلی ناشی از اجسام لویی نیز یکی دیگر از بیماری‌های شایع تحلیل‌ برنده مغز است که با درگیری تفکر، رفتار، خلق و حرکات تظاهر می‌کند.

این متخصص مغز و اعصاب بیان کرد: تحقیقات جدید حاکی از تاثیر کافئین همراه با ماده دیگری در قهوه، در پیشگیری از پارکینسون و دمانس لویی بادی است؛ در واقع ترکیب این ۲ ماده در کنار هم تاثیر درمانی در کاهش سرعت تحلیل مغزی دارد، هرچند که کافئین از ترکیبات اصلی قهوه به شمار می‌آید و اثرات شناخته شده‌ای دارد، اما قهوه حاوی هزاران ترکیب دیگر با اثرات شگفت‌انگیز است که کمتر شناخته شده‌اند.

غفاری ادامه داد: تحقیقات اخیر بر روی یکی از مشتقات اسید چرب سروتونین موجود در قهوه به نام EHT انجام شده است و مشخص شد که این ماده سبب جلوگیری از رسوب پروتئین‌های آسیب‌زا در مغز موش‌های صحرایی می‌شود و بدین ترتیب سبب کاهش بروز بیماری‌هایی مانند پارکینسون یا دمانس لویی بادی می‌شود.

تاثیرات کافئین در درمان پارکینسون

وی افزود: پژوهشگران به بررسی اثر ترکیبی EHT و کافئین در محافظت از سلول‌های مغزی پرداختند؛ آن‌ها کافئین و EHT را یکبار به صورت جداگانه و یکبار به صورت ترکیبی به موش‌ها تزریق کردند، در نهایت مشاهده شد که هرچند این دو ماده به صورت جدا از هم تاثیر قابل ملاحظه‌ای در مغز ندارند اما در کنار هم سبب افزایش فعالیت کاتالیزور‌هایی می‌شوند که رسوب پروتئین‌های مسبب زوال عقل را در مغز کاهش می‌دهد.

این متخصص مغز و اعصاب یادآوری کرد: علیرغم درمان‌های معمول که تنها سبب بهبود علائم زوال عقل می‌شود، قهوه  باعث جلوگیری یا کاهش سرعت تحلیل مغز می‌شود؛ نکته قابل توجه، عدم استفاده بیش از اندازه قهوه به منظور جلوگیری از زوال عقل است، مقادیر مختلفی از EHT در انواع گوناگونی از قهوه وجود دارد بنابراین تحقیقات بیشتری در زمینه‌ میزان دقیق EHT و نسبت آن به کافئین در محافظت از مغز نیاز است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان