به گزارش پایگاه خبری شباویز به نقل از ایرنا،سید معصوم افضلی روز شنبه افزود: عملیات اجرایی طرح آبرسانی به اراضی دشت لیشتر به طول ۱۹کیلومتر و با لوله فلزی با قطر یکهزارو ۶۰۰ میلی متر از سال ۱۳۸۱ با اجرای طرح سامانه انتقال آب از سد کوثر آغاز گردید .
وی بیان کرد: هدف از اجرای این طرح، انتقال آب از سدکوثر به هفت هزارو ۸۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی دشت های لیشتر ،اراضی تراس چپ رودخانه خیرآباد، تنگ انگشترک و آبرزی بصورت ثقلی بوده که هم اکنون این خط انتقال اجرا شده و حال بهره برداری است.
افضلی اظهار کرد: همزمان با اجرای سامانه انتقال آب، فعالیت اجرایی شبکه اصلی آبیاری دشت لیشتر نیز در سال ۱۳۸ شروع شد.
وی افزود: توزیع آب در اراضی کشاورزی دشت لیشتر، با ساخت سازه هایی شامل کانال های بتنی روباز و خطوط لوله انتقال آب امکان پذیر بوده که در قالب شبکه اصلی آبیاری طراحی شده است.
افضلی تصریح کرد: شبکه اصلی آبیاری دشت لیشتر شامل ساخت ۱۲/۶ کیلومتر کانال روباز با لاینیگ بتنی ، خطوط اصلی انتقال آب بطول ۵۲کیلومتر از نوع لوله گذاری فلزی،آزبست وGRP، اجرای
۴۵۰حوضچه هوا، تخلیه و آبگیر بر روی خطوط انتقال آب، سازه های آب پخش، چک، دراپ، سیفون و پایپ جکینگ ،خاکبرداری، خاکریزی است که تماما اجرا و در مدار بهره برداری قرار گرفته اند.
افضلی اظهار کرد: همزمان با اجرای شبکه های اصلی آبیاری عملیات اجرایی ساخت ایستگاه های پمپاژ شبکه اصلی آبیاری دشت لیشتر نیز در سال ۱۳۸۶ آغاز شد که با توجه به الگوی کشت و روش های آبیاری(بارانی و قطره ای تحت فشار) تعریف شده در اراضی کشاورزی دشت لیشتر ، تامین فشار لازم در خطوط انتقال اصلی و فرعی تنها از طریق احداث ایستگاههای پمپاژ مقدور بود.
رئیس اداره منابع آب شهرستان گچساران ادامه داد: در این طرح چهار ایستگاه پمپاژ برای واحدهای عمرانی یک، دو، سه و چهار طراحی شد که دو هزارو ۸۰۰ هکتار از اراضی دشت را زیر پوشش داشتند احداث شد.
اختصاص ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل طرح آبیاری به دشت لیشتر در سال جاری
وی تصریح کرد: آبیاری مزارع کشاورزی دشت لیشتر با رها سازی آب در کانالهای روباز در سال ۱۳۹۰ آغاز و کشاورزان از نعمت آب با استفاده از برداشت آب از کانال ها برخوردار شدند.
افضلی گفت: هم اکنون این طرح بیش از ۷۰درصد پیشرفت فیزیکی دارد و از محل های مختلف برای تکمیل طرح اعتباراتی در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: پیمانکاران فعال در دشت در حال اورهال(تعییر) ایستگاه ها ، محوطه سازی و نصب دوربینهای مدار بسته ایستگاه های پمپاژ بوده که از محل اعتبارات ملی نیز ۳۰۰میلیارد ریال برای شبکه آبرسانی دشت در نظر گرفته شده است.
افضلی ابراز کرد: هدف از اجرای این طرح ها ایجاد اشتغال، محرومیت زدایی، توسعه اقتصادی و تولید ثروت،تولید محصولات استراتژیک کشاورزی، توسعه و بهبود آب و خاک، جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها و…بوده است .
بازدیدها: 1