به گزارش پایگاه خبری شباویز به نقل از خبرگزاری فارس ، این استان با پیشینهای غنی و موقعیت جغرافیایی ممتاز، قدمتی افزون بر هشت هزار سال دارد و در مسیر ارتباطی شمال به جنوب و شرق به غرب کشور قرار گرفته است.
از دیرباز، این منطقه مورد توجه بوده و به دلیل داشتن بناهای تاریخی متعدد، یکی از مهمترین مراکز گردشگری فرهنگی ایران محسوب میشود.این استان از جاذبههای طبیعی، تاریخی و فرهنگی منحصر به فردی برخوردار است که از جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
کاخ چهلستون
این عمارت باشکوه متعلق به دوره صفویه است و به عنوان یکی از نمادهای معماری ایرانی-اسلامی شناخته میشود. این بنا که از معدود بناهای باقیمانده از ارگ سلطنتی صفوی است، با تزئینات نقاشی و آینهکاریهای چشمنواز، بازدیدکنندگان را به تحسین وا میدارد. عمارت کلاه فرنگی به شکل هشت ضلعی و در دو طبقه بنا شده و در دوره قاجاریه مرمت و بازسازی شد و به نام چهلستون معروف گردید.
مسجد جامع قزوینی
کی از قدیمیترین مساجد ایران که قدمت آن به دوره سلجوقی بازمیگردد. این مسجد با معماری زیبا و منحصربهفرد، نمونهای از هنر اسلامی است. مهمترین و زیباترین بخش این مسجد، مقصوره و گنبد سلجوقی آن است که دارای پنج کتیبه گچبری به خط کوفی است. نفیسترین این کتیبهها، سوره بقره است که به طور کامل اجرا شده و از شاهکارهای خط کوفی تزیینی به شمار میآید.
حمام قجر
این حمام تاریخی که اکنون به موزه مردمشناسی تبدیل شده، بازدیدکنندگان را با سبک زندگی و فرهنگ مردم قزوین در گذشته آشنا میکند. با چند پله به هشتی ساده و سپس با یک گردش به سربینه حمام میرسیم. سربینه بزرگ گرمابه نقشه هشت ضلعی دارد و هر ضلع آن دارای شاهنشین و طاقنما است. در وسط سربینه، حوض بسیار زیبایی قرار دارد. میان سربینه و گرمخانه، میاندر وجود دارد و گرمخانه دارای یک فضای مرکزی محدود و تعدادی فضای جانبی است. تزیینات گرمابه شامل کاشیکاری و طاقهای رسمیبندی شده است.
سردر عالیقاپو
این بنای تاریخی در زمان شاهطهماسب صفوی ساخته شده و یکی از دروازههای اصلی شهر قزوین در گذشته بوده است. امروزه این سردر به عنوان یکی از نمادهای شهر شناخته میشود. سردر عالیقاپو ورودی اصلی به دولتخانه صفوی بود و شامل ایوان رفیع ورودی با قوس تیزهدار و سه ردیف طاقنما در طرفین آن است. گوشوارههایی با ستوننماهای آجری در دو طبقه، نمای سردر را تکمیل میکنند. کتیبه و شباک کاشی تنها تزیینات باقیمانده در ایوان ورودی است که به خط ثلث و به قلم علیرضا عباسی، نقاش و خطاط معروف صفویه، اجرا شده است.
دریاچه اوان
استان قزوین علاوه بر جاذبههای تاریخی، از طبیعت بکر و زیبایی نیز برخوردار است. دریاچه اوان یکی از این جاذبهها است که در فاصله ۷۵ کیلومتری شمال شرقی شهر قزوین قرار دارد. این دریاچه زیبا که در منطقه الموت واقع شده، یکی از مقاصد محبوب برای طبیعت دوستان است. فضای آرام و منظرههای چشمنواز این دریاچه، آن را به مکانی ایدهآل برای پیکنیک و عکاسی تبدیل کرده است. آب دریاچه از طریق چشمههای کف دریاچه و نزولات آسمانی تأمین میشود و غلیان دائمی آن باعث صافی و زلالی آب دریاچه شده است. در تابستان، این دریاچه محل ماهیگیری، آبتنی و قایقسواری است و در پاییز مأمن پرندگان مهاجر مانند قو، غاز و مرغابی میشود. در زمستان نیز با یخزدن سطح دریاچه، امکان اسکی روی آن فراهم میشود.
بازدیدها: 6