به گزارش پایگاه خبری شباویز به نقل از ایرنا،سید معصوم افضلی روز چهارشنبه افزود: این میزان اعتبارات برای تکمیل طرح های آبرسانی شهرستان شامل طرح تامین و انتقال آب امامزاده جعفر و خان احمد، لیشتر، بهسازی و توسعه بند انحرافی و کانال آبیاری رودبال، طرح آبرسانی باشت، دشت مور، ساماندهی رودخانه های باشت و دیل و طرح تامین آب اراضی تنگ انگشترک و آبرزی هزینه شد.
وی ابراز کرد: یکهزار و ۹۵۰ میلیارد ریال در یک سال گذشته برای اجرای طرح آبرسانی به دشت های خان احمد و امامزاده جعفر این شهرستان هزینه شد.
افضلی افزود: هم اینک فاز دوم طرح آبرسانی به دشت امامزاده جعفر و خان احمد علی آباد به مساحت سه هزارو ۲۰۰ هکتار در دست اجراست.
وی بیان کرد: بهره برداری از فاز اول طرح آبرسانی ماهور باشت _امامزاده جعفر به میزان سه هزارو ۵۰۰ هکتار با اعتباری بیش از ۲ هزار میلیارد ریال در سال ۹۵ آغاز شد.
افضلی تصریح کرد: عملیات اجرایی آبرسانی به دشت خان احمد فاز ۲ در سالهای ۹۶و ۹۷ با اعتباری بیش از ۹۰۰میلیارد ریال از سوی پیمانکار آغاز شده و هم اکنون در حال اجراست.
وی با بیان اینکه با اجرای این طرح کشاورزی بیش از یکهزارو ۵۵۰ نفر به طور مستقیم به اشتغال مشغول خواهند شد، افزود: فاز دوم طرح آبرسانی به دشت امامزاده جعفر و خان احمد علی آباد هم اکنون با پیشرفت ۷۶ درصد در حال اجراست.
افضلی بیان کرد: عمده کارهای باقیمانده این طرح شامل تهیه، خرید و نصب تجهیزات مکانیکی و الکتریکال ( الکتروموتور پمپ ها، تابلوها و ترانسفورماتور های برق ، شیرآلات پروانه ای وکنترل فشار ،اتصالات و تبدیل ها )و خرید و اجرای خط انتقال آب لوله فلزی به قطر یکهزار و ۲۰۰ میلیمتر رانش ایستگاه پمپاژ اصلی کنار رودخانه زهره بطول پنج کیلومتر و تامین برق حداقل ۹مگاوات است.
وی ادامه داد: تعمیرات ایستگاه پمپاژ طرح تامین آب اراضی امامزاده جعفر، ماهور باشت فاز یک با پیشرفت فیزیکی ۹۵ درصد و اعتبار ۴۹میلیارد ریال انجام و برای تکمیل و ادامه تعمیرات الکترو موتورپمپ ها و بهره برداری ایستگاه پمپاژ پاکوه بیش از۵۰۰میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
افضلی اظهار کرد: طرح آبرسانی به دشت لیشتر با ۷۰درصد پیشرفت فیزیکی از دیگر طرح های در دست اجرا در این شهرستان است و پیمانکاران این طرح با اعتباری بیش از ۵۰ میلیارد در حال اجرای ابنیه، محوطه سازی ایستگاههای پمپاژ و اورهال ایستگاه های پمپاژ ۱، ۳،۲و ۴ شبکه اصلی دشت لیشتر با اعتباری بیش از ۲۰۰میلیارد ریال می باشند.
وی ادامه داد: پیمانکار نصب دوربین های مدار بسته ایستگاه ها با بیش از ۶۵میلیارد مشخص شده که بزودی کار خود را آغاز خواهد کرد.
رئیس اداره امور آب گچساران گفت: طرح آبرسانی دشت مور با ۴۵درصد پیشرفت فیزیکی، بازنگری مجدد گردید و پیمانکار اجرایی بخشی از این طرح
با اعتباری بیش از ۲۸۰میلیارد مشخص و فعالیت اجرایی آن آغاز شده است.
وی تصریح کرد: همچنین عملیات اجرایی ساخت سوله ایستگاه پمپاژ اصلی کنار رودخانه زهره مربوط به طرح آبرسانی خان احمد ها فاز ۲ در حال تکمیل شدن و فعال است.
افضلی ادامه داد: تمام قطعات الکتریکال و مکانیکال ایستگاه پمپاژ خان احمد هم اکنون خریداری و نصب شده و استارت آزمایشی آن به زودی بعد از تامین برق مورد نیاز انجام خواهد شد.
رئیس اداره امور آب گچساران گفت: برای راه اندازی مجدد طرح تامین آب اراضی تنگ انگشترک و آبرزی در سال گذشته چهار پیمانکار در زمینه های مختلف از جمله تهیه و تولید خطوط انتقال درجه ۲، تهیه و خرید اتصالات و قطعات پلی اتیلن و فلزی و شیرآلات تهیه و خرید اتصالات فلزی انتخاب شد که این طرح به مساحت یکهزار هکتار و اعتبار ۶۰۰ میلیارد ریال فعالیت داشته اند که زمینه اشتغال بیش از ۵۰۰ نفر را فراهم نمایند.
افضلی بیان کرد: طرح آبرسانی نازمکان ها بیش از ۹۹درصد پیشرفت دارد این طرح بیش از ۵۰۰هکتار از اراضی کشاورزی منطقه روستاهای رودبال ،سید جمال الدین، نازمکان ها، سرتیره و گبرستان را تامین آب میکند.
وی اظهار کرد: در سال گذشته۲ پیمانکار اجرایی برای تکمیل کارهای باقیمانده کانال آبیاری رودبال با اعتباری بیش از ۲۸ میلیارد ریال انتخاب شد که نسبت به تکمیل کارهای باقیمانده اقدام گردید.
افضلی گفت: در این مدت همچنین مطالعات اولیه و بازدیدهای میدانی و چندین محل برای ساخت سد خاکی بر رودخانه کمبل برای تامین آب صنعت و کشاورزی منطقه ویژه اقتصادی بلیسک و اراضی لیشتر کوچک و هم چنین دره فصلی چرزو در روستای دیل جهت تامین آب اراضی روستاهای دیل ،آرو پوراژ و شامبراکان انجام شد.
شهرستان ۱۵۶ هزار نفری گچساران در جنوب غربی کهگیلویهوبویراحمد قرار دارد.
Views: 1