به گزارش پایگاه خبری شباویز،شهرام ناظری کرمانشاهی متولد ۲۹ بهمن ۱۳۲۸ در کرمانشاه است. وی از خوانندگان مطرح و فعال موسیقی سنتی ایرانی است. حافظ ناظری فرزند او نیز آهنگساز، خوانندهی موسیقی ایرانی است.
وی سالهاست که ازدواج کرده است و تنها یک پسر به نام حافظ ناظری دارد. حافظ که متولد سال ۱۳۵۸ است هنر پدرش را دنبال کرده و از آهنگسازان و نوازندگان موسیقی ایرانی است.
شهرام ناظری در بیشتر آثار خود از شعرهای مولانا بهره بردهاست و طی ۳۰ سال فعالیتِ هنری، توانسته سبک جدیدی از موسیقی را که آمیخته به ادبیات حماسی و عرفانی ایران است بهوجود آورد.
شهرام در خانوادهای کرد زبان و آشنا به موسیقی و در کوچهی یخچالی در محلهی برزه دماغ کرمانشاه به دنیا آمد. او از دوران کودکی توسط مادرش با شعر و آواز آشنا میشود و صدای دلنشینش را از پدر و مادرش به یادگار دارد. پدر شهرام نیز با موسیقی ایرانی، ردیف آوازی و گوشهها آشنا بود و سه تار هم مینواخت. در آن دوره از تجربه و سبک خوانندگانی، چون شیخ داوودی بهره میبرد.
پرویز خان پورناظری بزرگ خاندان آنها به حاجی خان معروف بود و از شاگردان درویش خان و کلنل وزیری بود. وجود جو موسیقایی در خانوادهی ناظری سبب شد که او بتواتد در سن ۷ سالگی اولین برنامهی هنریاش را در رادیوی کرمانشاه با ساز تار درویشی داشته باشد و در سن ۱۱ سالگی چند آواز در رادیو تلویزیون ایران اجرا کرد
ناظری همواره در پی بهرهبردن از مکاتب و استادان مختلف بودهاست. وی در سال ۱۳۴۵ برای بهرهگیری از محضر اساتیدی چون عبدالله دوامی،نورعلی خان برومند، عبدالعلی وزیری و محمود کریمی، عازم تهران شد و ضمن بهرهگیری از محضر این اساتید، سهتار را نیز نزد استادان احمد عبادی، جلال ذوالفنون و محمود هاشمی فرا گرفت. شهرام ناظری به مدت یک سال نیز در تبریز با نوازندگان و موسیقیدانان آن دیار مانندغلامحسین بیگجهخانی و فرنام قیطانچیان که خود از شاگردان اقبال آذر بودند در زمینه موسیقی ایرانی کار کرد.
درسال ۱۳۵۴ بنا به پیشنهاد نورعلیخان برومند به استخدام رادیو تلویزیون ایران در آمد و اولین برنامهٔ خود را با گروه شیدا به سرپرستی محمدرضا لطفی با مثنوی مولوی و ترانهای از شیخ بهایی اجرا کرد، پس از آن با گروه عارف به سرپرستی حسین علیزاده و پرویز مشکاتیان کار خود را ادامه داد.
ناظری درسال ۱۳۵۵ در نخستین آزمون موسیقی سنتی ایران با نام باربد شزکت کرد و توانست «مقام نخست» را در رشتهٔ آواز در این آزمون بدست آورد. در سال ۱۳۵۶ همراه با گروه سماعی به سرپرستی اصغر بهاری و حسن ناهید برای اجرای کنسرت در جشنوارهٔ توس انتخاب شد
Views: 5