توصیه های اورژانس ۱۱۵ کهگیلویه و بویراحمد برای جلوگیری از گرمازدگی
توصیه های اورژانس ۱۱۵ کهگیلویه و بویراحمد برای جلوگیری از گرمازدگی
مدیر مرکز حوادث و فوریت های پزشکی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه کودکان،سالمندان و زنان باردار در گرمای شدید بیشتر در معرض خطر گرمازدگی هستند بر مراقبت بیشتر از این شهروندان تاکید کرد.

به گزارش پایگاه خبری شباویز به نقل از ایرنا،محمدامین نیکویی نژاد روز پنجشنبه افزود:پوست داغ و خشک،کاهش تعریق،بی اشتهایی،تهوع، استفراغ، ضعف و بی حالی، سرگیجه، نبض سریع، تنفس عمیق و سریع، سردرد،تشنج و در بعضی موارد تغییر وضعیت هوشیاری و کما از علایم گرمازدگی است.

مدیر مرکز حوادث و فوریت های پزشکی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: شهروندان ساکن مناطق گرمسری استان برای پیشگیری از گرمازدگی از پوشیدن لباس های ضخیم خودداری و از تن پوش های نخی گشاد،سبک و روشن استفاده شود.

نیکویی نژاد با بیان اینکه باید در تابستان و هوای گرم مصرف مایعات را بیشتر کرد افزود: شهروندان زمانی که برای مدت طولانی در معرض تابش آفتاب در محیط گرم قرار گرفتند و همچنین پیش،بعد و حین ورزش بیشتر از مایعات استفاده کنند.

وی عنوان کرد:همچنین هموطنان از مصرف چای، قهوه و انواع نوشابه ها که موجب از دست دادن بیشتر مایعات بدن می شوند، خودداری و از سبزیجات و میوه جات بیشتر استفاده شود.

نیکویی نژاد تصریح کرد: شهروندان در ساعت های ۱۱ تا ۱۵ به دلیل شدت گرما در تابستان در صورت امکان از خانه بیرون نروند و در صورت خروج از منزل در ساعت های شدت گرما، کمتر جلوی نور خورشید قرار گیرند.

وی اظهارکرد:برای پیشگیری از گرمازدگی تمرینات ورزشی در زمان هایی مانند صبح زود و یا عصر انجام شود.

نیکویی نزاد از شهروندان خواست تا در صورت مشاهده نشانه های گرمازدگی موضوع را در کمترین زمان ممکن به اورژانس ۱۱۵ گزارش و تا پیش از رسیدن تکنسین های فوریت های پزشکی فرد گرمازده را در وضعیت خوابیده، به محل خنک انتقال داده و لباس های اضافی را درآورید و با استفاده از کیسه آب سرد روی گردن ،زیر بغل، کشاله ران فرد را خنک کرده و او را باد بزنند.

وی تصریح کرد: از دادن هر گونه داروی تب بر مانند استامینوفن به فرد گرمازده خودداری و اگر فرد فاقد هوشیاری است او را به پهلو خوابانده و از خوراندن مایعات یا هر نوع مواد خوراکی به وی خودداری شود.

Views: 1