بزرگترین تصفیه‌خانه فاضلاب شرق کشور در آستانه بهره‌برداری
بزرگترین تصفیه‌خانه فاضلاب شرق کشور در آستانه بهره‌برداری
نماینده مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی از پیشرفت فیزیکی و آمادگی برای بهره‌برداری از بزرگترین پروژه ارتقای تصفیه‌خانه فاضلاب در شرق کشور خبر داد و گفت: با تکمیل این پروژه، مجموع ظرفیت این تصفیه‌خانه به ۱۱۰ هزار مترمکعب می‌رسد که فاضلاب غرب مشهد را کاملاً پوشش می‌دهد.

به گزارش پایگاه خبری شباویز به نقل از خبر گزاری فارس،حجت‌الاسلام نصرالله پژمانفر از پیشرفت فیزیکی و آمادگی بهره‌برداری از بزرگترین پروژه ارتقای تصفیه‌خانه فاضلاب در شرق کشور خبر داد.

وی با اشاره به اهمیت راهبردی تصفیه‌خانه‌ها در مدیریت منابع آبی کشور اظهار داشت: موضوع ارتقای کیفیت تصفیه فاضلاب، یکی از مسائل کلیدی و اولویت‌دار ملی است که باید نگاه ویژه‌ای به آن شود.

وی با معرفی این پروژه گفت: تصفیه‌خانه فاضلاب پرکند ۲ از نوع مدل‌های پیشرفته تصفیه است. مدول اول آن سال گذشته با ظرفیت ۵۰ هزار مترمکعب در شبانه‌روز به بهره‌برداری رسید و هم‌اکنون مدول دوم با ظرفیت ۶۰ هزار مترمکعب در شبانه‌روز در حال تکمیل است.

بدین ترتیب، مجموع ظرفیت این تصفیه‌خانه به ۱۱۰ هزار مترمکعب در شبانه‌روز خواهد رسید که می‌تواند فاضلاب غرب مشهد را به طور کامل تصفیه کند.به گفته پژمانفر‌، مدول دوم این تصفیه‌خانه آماده بهره‌برداری بوده و اکنون در مرحله تست قرار دارد.

وی افزود: خوشبختانه تست‌های اولیه طی بازدید میدانی من با موفقیت همراه بود و هم‌اکنون تصفیه‌خانه در حال آماده‌سازی برای افتتاح رسمی است. تمام تلاش خود را به کار خواهیم بست تا هرچه سریع‌تر فرآیند انتقال فاضلاب به این مجموعه اجرایی شود.

نماینده مشهد در خصوص نحوه تأمین مالی پروژه تصریح کرد: این تصفیه‌خانه با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی به میزان بیش از ٢ هزار و ۵٠٠ میلیارد تومان و به روش خرید تضمینی در حال اجراست.

برای تکمیل آن، جمعاً ۲۲۰ میلیارد تومان تسهیلات در نظر گرفته شده که شامل دو قرض‌الحسنه ۱۱۰ میلیارد تومانی از صندوق توسعه ملی با عاملیت بانک رفاه کارگران است. خوشبختانه فاز دوم تصفیه‌خانه پرکند ۲ به زودی راه‌اندازی خواهد شد.

پژمانفر محدوده تحت پوشش این تصفیه‌خانه را چنین تشریح کرد: تمامی فاضلاب غرب مشهد شامل جنوب و شمال بلوار وکیل‌آباد، قاسم‌آباد، الهیه، بلوار توس تا شاهنامه، بلوار آزادی و شهرک صنعتی به این تصفیه‌خانه منتقل می‌شود.

وی مهم‌ترین دستاورد این پروژه را جایگزینی پساب تصفیه‌شده با منابع آب موجود دانست و گفت: پساب با کیفیت مناسب تولیدی این تصفیه‌خانه می‌تواند به عنوان حق‌آبه کشاورزان بخش مرکزی جایگزین شود، جانشین حق‌آبه کشاورزانی گردد که از سد کارده و سد طرق استفاده می‌کنند و آب مورد نیاز فضای سبز و بخش صنعت را تأمین کند.

بازدیدها: 1