به گزارش پایگاه خبری شباویز به نقل از ایرنا،مرحله نهایی انتخابی جامجهانی ۲۰۲۶ در منطقه آسیا با برگزاری رقابتهای هفته سوم و چهارم در فیفادی اکتبر پیگیری شد تا رقابت مدعیان قاره کهن برای کسب یکی از ۸ سهمیه آسیا در حال اوجگرفتن باشد. بر اساس اعلام فیفا، تیمهای اول و دوم گروههای سهگانه آسیا، مستقیم صعود خواهند کرد و تیمهای سوم و چهارم هر گروه پا به مرحله چهارم انتخابی خواهند گذاشت.
در آن مرحله ۶ تیم در ۲ گروه سه تیمی به صورت دورهای و نه رفت و برگشت باید ۲ مسابقه برگزار کنند و صدرنشین هر گروه، جواز حضور در جام جهانی را به دست میآورد تا تکلیف هشت تیمی که مستقیم از آسیا راهی جامجهانی ۲۰۲۶ به میزبانی مشترک آمریکا، مکزیک و کانادا میشوند، مشخص شود. با توجه به این فرمول صعود، وضعیت گروههای سهگانه آسیا و شانسهای راهیابی به جامجهانی را با پایان هفته چهارم بررسی کردهایم.
گروه A؛ صدرنشینی ایران با روشن شدن موتور گلزنی مهاجمان
رقابت در گروه A بین ایران و ازبکستان برای صدرنشینی به طور میلیمتری پیش میرود، به طوری که برای تعیین صدرنشین، کار به تفاضل گل کشیده شده است.
در پایان هفته چهارم، ایران با ۱۰ امتیاز و تفاضل گل ۵ در صدر است. ازبکستان هم با ۱۰ امتیاز و تفاضل گل ۳ در رده دوم قرار دارد. امارات و قطر هم با ۴ امتیاز در ردههای سوم و چهارم قرار دارند و قرقیزستان با ۳ امتیاز و کرهشمالی با یک امتیاز تیمهای پنجم و ششم گروه هستند.
ایران در حالی فیفادی اکتبر را با رسیدن به صدر جدول گروه A تمام کرد که شاگردان امیر قلعهنویی پس از تساوی در تاشکند در هفته سوم، در هفته چهارم برابر قطر به یک پیروزی پرگل رسیدند تا فعلا انتقادها از قلعهنویی که پس از بازی با ازبکها بالا گرفته بود، کمتر و فشار از روی دوش تیم ملی برداشته شود.
همچنین تیم ملی در هفته سوم و چهارم دوبرابر ۲ هفته اول گلزنی کرد تا فشار انتقادات از روی خط حمله نیز برداشته شود و به بهترین شکل ممکن، قلعهنویی و شاگردانش فیفادی اکتبر را به پایان برسانند. تیم ملی که در ۲ بازی اول تنها ۲ گل به ثمر رسانده بود، در هفته سوم و چهارم ۴ گل ثبت کرد تا گلهای زده تیم کشورمان به عدد ۶ برسد. با این حال ضعف خط دفاعی که در بازی با قطر مشهود بود، میتواند در ادامه تبدیل به یک چالش برای تیم شود.
با وجود صدرنشینی اما ازبکستان هم یک رقیب تمامعیار برای تیم کشورمان در گروه A است که پا به پای تیم کشورمان حرکت میکند. شاگردان سرچکو کاتانچ صرب، کارنامهشان در فیفادی اکتبر شبیه ایران بود. آنها در هفته سوم پس از تساوی در خانه، آن هم برابر تیم کشورمان که ۱۰ نفره شده بود، در هفته چهارم مقابل امارات با یک پنالتی پیروز شدند تا با ۱۰ امتیاز، رقابت شانه به شانهشان با ایران ادامه پیدا کند. البته آنها خلاف فیفادی سپتامبر که صدرنشین بودند، این بار صدر را از دست دادند.
همچنین با توجه به نتایج رقم خورده در چهار هفته اول، به نظر میرسد که برای رقابت جهت صعود به عنوان تیم سوم و چهارم به مرحله بعد انتخابی، قطر و امارات ۴ امتیازی، شانس بیشتری دارند. هر چند قرقیزستان ۳ امتیازی و با یک امتیاز کمتر، در مرحله نهایی غافلگیرکننده ظاهر شده است و میتواند شاگردان تاتا مارکز و پائولو بنتو را به خطر بیندازد. در قعر جدول هم کرهشمالی با بسنده کردن به یک امتیاز از ۴ بازی، عملا ضعیفترین تیم گروه را یدک میکشد و شانسی برای صعود ندارد.
گروه B؛ بازگشت کره به تنظیمات کارخانه
در گروه دوم گرچه کرهجنوبی توانسته است با ۲ مدعی دیگر یعنی عراق و اردن در پایان هفته چهارم فاصله بیندازد اما هونگ میونگ بو، سرمربی کره به خوبی میداند که نباید این دو رقیب عرب را دستکم بگیرد.
کره جنوبی در هفته سوم و چهارم توانست با ۲ برد برابر اردن و عراق به عنوان رقیبان مستقیم، عملکرد نهچندان قابل قبول ۲ بازی اول را جبران کند و هماکنون با ۱۰ امتیاز، صدرنشین است. آنها ۳ امتیاز با اردن و عراق که با ۷ امتیاز تیمهای دوم و سوم هستند، فاصله انداختهاند و شانس اول صعود مستقیم به عنوان یکی از ۲ تیم اول هستند.
برای تعیین تیم دوم گروه، رقابت شانه به شانه اردن و عراق ادامه دارد؛ ۲ تیمی که در هفته پنجم در بازی رفت با هم بازی خواهند کرد. مسابقهای که برنده آن میتواند شانس خودش را برای قرار گرفتن در بین یکی از ۲ تیم صعودکننده مستقیم از این گروه به جامجهانی بالا ببرد.
عمان، کویت و فلسطین هم که بهترتیب با ۳، ۳ و ۲ امتیاز، تیمهای چهارم تا ششم گروه B هستند، برای صعود به عنوان تیم سوم و چهارم و راهیابی به مرحله بعد انتخابی رقابت دارند، به نظر میرسد در این بین شانس عمان و کویت برای قرار گرفتن در رده سوم و چهارم صعود به مرحله بعد انتخابی بیشتر باشد.
گروهC؛ همان ژاپن همیشگی
رقابت در گروه مرگ انتخابی جامجهانی در منطقه آسیا همانطور که پیشبینی میشد به شدت جذاب، نزدیک و البته پراسترس و نگرانکننده برای تیمهای حاضر در این گروه دنبال میشود.
البته در گروه C ژاپن با ۳ برد و یک مساوی و کسب ۱۰ امتیاز در پایان هفته چهارم در صدر قرار دارد و با توجه به فاصله ۵ امتیازی با تیم دوم، در حال نهایی کردن صعودش به عنوان تیم اول و کسب سهمیه مستقیم جامجهانی است.
استرالیا، عربستان و بحرین، سه تیم ۵ امتیازی گروه هستند که تنها به دلیل تفاضل گل به ترتیب در ردههای دوم، سوم و چهارم قرار دارند. رقابت نزدیک این سه تیم برای کسب رده دوم و صعود مستقیم، رقابتهای این گروه را در ۶ هفته باقیمانده به اوج هیجان خواهد رساند و بازیهای مستقیم این تیمها نبردهای ۶ امتیازی خواهد بود. آن هم در شرایطی که عربستان و استرالیا از اوج فاصله گرفتهاند و بحرین که در هفته اول استرالیا را شکست داد، میخواهد شگفتیساز شود. با صعود یکی از سه تیم، ۲ تیم دیگر راهی مرحله چهارم انتخابی خواهند شد.
در این گروه که چین و اندونزی ۳ امتیازی و در ردههای پنجم و ششم هستند، به نظر نمیرسد که شانسی برای صعود داشته باشند.
بازدیدها: 2